Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen panelde Denizli’deki kadının siyasetteki ve yönetimde nerde olduğu tartışıldı. Panel sonunda ortak görüş yönetimde söz sahibi olmak isteyen kadınların daha fazla siyasette yer alması yönündeydi.

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, tarafından düzenlenen panelde Denizli’deki kadının siyasetteki ve yönetimde nerde olduğu tartışıldı. Kadın Meclisi Kadın Danışma Dayanışma ve Siyaset Grup Sözcüsü Seçil Tok tarafından yönetilen panele konuşmacı olarak Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ök, DSP İl Başkanı Sevgi Kıyak ve PAÜ Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Bölüm Müdürü Yar. Doç. Türkan Erdoğan katıldı. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleşen panelde konuşmacılar siyaset alanında edindikleri tecrübelerini aktardı.

Siyasette kadının yeterince varlığını hissettiremediğini dile getiren PAÜ Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Bölüm Müdürü Yar. Doç. Türkan Erdoğan rakamsal veriler sunarak genel bir değerlendirmede bulundu.

DSP İl Başkanı Sevgi Kıyak ise siyasete girmek isteyen kadının ne yazık ki sosyal statüsü ne olursa olsun eşinden izin almak zorunda olduğuna dikkat çekti.

Kadının sosyal alanda daha etkin olması için siyaset kurumuna adım atması gerektiğini dile getiren Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ök, siyasi görüşü ne olursa olsun kadınların mutlaka her hangi bir siyasi partide görev alması gerektiğini söyledi. Kadınların hep seçen olduğunu, artık kadınların seçilen konumunda olması gerektiğine dikkat çeken Ök, “ Kadınların siyasetteki yer çok zor. Siyaset deyince ilk aklımıza gelen parlamento. Ancak sadece siyaseti meclis olarak görmemek lazım. İl teşkilatlarında, kadın kollarında, sivil toplum örgütlerinde aktif rol alarak kadının ben de varım demesi gerekli. İşte o zaman yönetimde söz sahibi olabiliriz. Siyasi görüşü ne olursa olsun kadınlarımız herhangi bir partiye mutlaka üye olsunlar. İşte o zaman kadınların varlığı bu toplum tarafından daha hızlı kabullenilecektir.” dedi.
 
Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Doğan toplantı sonrası panelistlere teşekkür ederek plaket sundu.