Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün MGK ve Bakanlar Kurulu toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında üç ay süreyle olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P de dün kapanış sonrasında yatırım yapılabilir düzeyin altında derecelendirdiği Türkiye'nin kredi notunu bir kademe indirdi.

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Standard And Poors'un (S&P) Türkiye'nin notunu indirmesi ve ardından üç ay süreyle olağanüstü hal (Ohal) ilan edilmesiyle, dolar yeni tarihi rekoruna koşuyor.

Sabah saatlerinde 3,05 seviyesine inen dolar yeniden hareketlendi ve 3,07'ye kadar çıktı. Borsa İstanbul da ise yüzde 4'e yakın düşüş var. Türkiye'nin beş yıllık CDS'leri de 10 baz puan artışla 5 ayın zirvesi 298 baz puana yükseldi. Euro ise 3,40 seviyesinden işlem görüyor.

Güne olağanüstü hal (OHAL) ilanı ve kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's tarafından not indirimi ile başlanması sonrası BIST- 100’de kayıplar yüzde 4'e yaklaştı.

Açılıştan bu yana kademeli olarak gerileyen BIST-100 endeksi yüzde 3.94 kayıpla 71,951.08 puana kadar gerileyen endeks saat 1052 itibarıyla yüzde 3.4 kayıpla 72,351 puanda bulunuyor.


Sena Kuru