Dokuz Eylül Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan 38 yaşındaki Serpil Erfındık, boşandığı eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından çocuğunu babasının evine bıraktığı belirlenen zanlı V.A. ise kayıplara karıştı. 
Olay, dün öğle saatlerinde, İzmir'in Kaynaklar beldesinde meydana geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde öğretim görevlisi olan 38 yaşındaki Serpil Erfındık, 3 yıl önce V.A. ile evlendi. 2 yaşında bir erkek çocuğu olan Erfındık, şiddetli geçimsizlik sebebiyle eşi V.A.'dan geçtiğimiz Temmuz ayında boşandı. Boşanmadan sonra eşinin kendisini rahatsız ettiğini ileri süren Serpil Erfındık, Cumhuriyet Savcılığı'ndan koruma talebinde bulundu. Erfındık'ın yaptığı başvuru üzerine, genç kadın koruma altına alındı. 6 ay boyunca sağlanan koruma süresi dün biterken, koruma süresinin bittiği gün V.A., çocuğunu görmek için Erfındık'ın evine gitti. İddiaya göre, çıkan tartışmanın kısa sürede büyümesi üzerine V.A., eski eşini 6 yerinden bıçakladı. Olay sırasında evde bulunan 2 yaşındaki çocuğunu ise babasına bırakan V.A. kayıplara karıştı. 
Öte yandan, kızından uzun süre haber alamayan anne Tülay Aksakal yakınları ile birlikte gittiği evde, kızını kanlar içinde görünce durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. Eve gelen sağlık ekipleri, genç kadının öldüğünü tespit etti. Serpil Erfındık'ın, tekrar koruma kararı aldırmak için geçen cuma günü İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma Merkezi'ne başvurduğu öğrenildi. Kızının cenazesini almak için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gelen anne Aksakal, kızının sürekli şiddet gördüğünü, koruma süresinin bittiğini, tekrardan başvuruda bulunduğunu söyledi. 
Olayla ilgili geniş çapta araştırma başlatan jandarma ekiplerinin V.A.'yı yakalamak için çalışmaları sürüyor.