Söke’nin Sazlı Mahallesinde meydana gelen trafik kazasında, yolun karşısına geçmek isteyen öğrencilerin üzerine traktör römorku devrildi. 1 öğrencinin hayatını kaybettiği kazada, 3 öğrenci de yaralandı.
Aydın’ın Söke İlçesi Sazlı Mahallesinde öğle saatlerinde meydana gelen trafik kazasında Hacı Halil Paşa Ortaokulunda okuyan Damla Pınar (15), Esra Sönmezoğlu (14), Fatma Taşdemir (15), İnci Küpcü, öğle tatili için okullarının önünde bulunan trafik lambalarında karşıya geçmek için yeşil ışığın yanmasını beklediler. Bu arada kavşakta yolun karşısından gelip Söke istikametine dönmek isteyen sürücü M.A yönetiminde, tohum yüklü römork dönerken devrildi. Devrilen römorkun altında kalan öğrencilerden Fatma Taşdemir (15) hayatını kaybederken, diğer öğrenciler kaza mahalline yetişen vatandaşların yardımı ile yaralı olarak kurtarıldılar.
VALİ EROL AYYILDIZ YARALILARI VE AİLELERİ ZİYAREET ETTİ
Öğle saatlerinde meydana gelen ve Söke’de büyük üzüntü yaratan kaza haberinin ardından ilçe milli eğitim müdürü Özcan Bilgi, Kaymakam Mehmet Demirezer ve Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş’ın ardından Aydın Valisi Erol Ayyıldız’da Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesine gelerek acılı aileye baş sağlığı diledi. Yaralı öğrencilerin yakınlarına da geçmiş olsun dileğinde bulunuldu.
Kazadan duyduğu üzüntüsünü dile getiren Vali Erol Ayyıldız; “Trafik haftasını kutladığımız bu günlerde bir öğrencimizi trafik kazasında kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yaralı olan ve ameliyata alınan öğrencilerimizin sağlık durumlarının iyi olduğunu öğrendim. Kaza yerindeki kavşağa üst geçit talepleri var. Karayollarımızı ve teknik elemanlarımız incelme yapıp, eğer bu yönde bir eksiklik ve ihtiyaç varsa onu yerine getireceğiz” dedi.
Kaza sonrası sürücü M.A (24) gözaltına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.