Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonu ile Denizli'de bu yıl 4.’sü düzenlenen Lider Çocuk Tarım Kampı, Pamukkale İlçesi Hacı İbrahim Demireren İlkokulu 4.sınıf öğrencileri için bilim, teknik, heyecan, eğlence, gezi ve hediyelerle dolu bir hafta oldu.

Kampın 1.gününde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün teşkilat yapısı, görevleri, personel yapısı ve işleyişi hakkında uygulamalı bilgiler verildi. İl Müdürlüğü bünyesinde Denizli Horozu Irkı Üretim Biriminde yerel sembolümüz Denizli horozu eşliğinde Denizli Horozu ve Tavuğunun tanıtımı yapıldı. Gıda Sağlığı Hizmetlerinin tanıtıldığı öğleden sonra Gıda Güvenirliği ve Alo 174 Gıda Hattı ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.



Gıda Üretim Tesislerine gezinin yapıldığı kampın 2.gününde Sabanoğlu Entegre Et Tesislerinde soframızda yer alan et ürünlerinin üretim aşamaları hakkında çocuklara bilgi verildi. Gezinin ardından çocuklara sucuk ekmek ikram edildi. Öğleden sonra Babacan Köylü Unlu Mamullerinde baklava yapımını aşama aşama gözlemleyen çocuklar ardından Turan Kuruyemiş Üretim Tesisleri ziyaret edilerek Nohut'un leblebiye dönüşümünü izlendi.

Kampın 3.gününde Pamukkale İlçesi Goncalı Mahallesinde faaliyette bulunan Gonca Büyükbaş Hayvancılık İşletmesine gezi düzenlendi. Çiftlikte bulunan İnekler ve Buzağıları görünce neşeleri yerine gelen öğrenciler görevliler eşliğinde Hayvan Irkları ve Süt Sağımı konularında bilgilendirilerek işletmeyi gezdiler. Öğleden sonra Yavuzlar Alabalık işletmesine gezi düzenlendi. İlk defa bu kadar çok Alabalıkla karşılaşan öğrenciler işletmeyi ve anlatılanları büyük bir heyecanla takip ettiler. Gezide öğrenciler unutulmaz dakikalar yaşadı.

Kampın 4.gününde uzman personel eşliğinde toprak, bitki, bitkisel üretim, zirai ilaçlama, Sulama, Sebzeler ve meyveler slaytlar izletilerek görsel eğitim verildi. Ayrıca 2017 yılının Birleşmiş Milletler tarafından "Kalkınma İçin Sürdürülebilir Turizm Uluslararası Yılı" olarak ilan edilmesi sebebiyle kırsal turizm konularında eğitim verilerek "Ülkemizde Kırsal Turizm" konulu bir sayfalık kompozisyon yarışması yapıldı. Öğleden sonra İl Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan Toprak Tahlil Laboratuvarına inceleme gezisi yapılarak kullanılan makine ve malzemeler ve toprak tahlili hakkında bilgiler verildi.
Kampın sonunda öğrencilere "4. Lider Çocuk Tarım Kampı Katılım Sertifikası" ile birlikte çeşitli hediyeler verildi. Öğrencilerle hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle kamp sona erdi.