Özel Haber- Sena Kuru

Pamukkale Üniversitesi'nde bu sene başlayacak ücretli otopark uygulaması öğrencilerin tepkisini çekti. Yeni uygulama ile Ekim ayı itibari ile kampüs kapısından araçlarla girilirken öğrenci kartı okutma sistemi yerine araçlara takılacak stickerlar ile giriş yapılacak. Üniversite yönetim kurulu kararı ile öğrenciler için sticker ücretleri dönemlik (Ocak-Haziran; Temmuz-Aralık) 250 TL, Ekim-Aralık 2016 için 125 TL olmasına karar verildi. Öğrenciler ise twitter üzerinden Pamukkale Üniversite Rektörü Hüseyin Bağ'a tepkilerini göstererek ücretin fazla olduğunu ileri sürdüler.

Geçtiğimiz yıllarda başlayan Denizli Büyükşehir Belediye Otobüsleri'nin kampüs içerisine girmesine ve her özel aracın da kampüse girebiliyor olmasını güvenlik açısından sakıncalı gören üniversite öğrencileri, sticker uygulamasının güvenlik için gerekli olduğunu fakat ücretin fazla olduğunu ileri sürdüler. 

Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi Taner Tanrıöver yeni başlayacak uygulamaya şöyle tepki verdi " Ekim ayı itibariyle kampüs içine giriş öğrenci kartıyla değil araçlara takılacak stickerlarla olacakmış. Uygulama mantıklı önüne gelen giremez, sonuçta başkaları da herhangi birinin öğrenci kartıyla giriş sağlıyor. Güvenlik açısından uygulamada problem yok. Asıl problem dönemlik 250 TL olması. Zaten bir dönemde 578 TL harç ödüyoruz bir de aracımız için 250 TL ödemek soygun sayılır. Yani araç sahibiyiz diye bunun yapılmaması lazım" diye konuştu.

Twitter üzerinden öğrencilerin tepkisine cevap veren Rektör Bağ, bu uygulamayı yapan birçok devlet üniversitesinin olduğunu ifade ederek "Öğrencinin kendi aracıyla üniversite içine girmesi bir zorunluluk değil tercihtir" diye konuştu.