Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın, dershanelerin kapatılması konusunun paydaşlarıyla görüşülerek tekrar ele alınacağını açıklamasının ardından öğrenci velileri, AK Parti binalarına akın etti.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın, dershanelerin kapatılması konusunun paydaşlarıyla görüşülerek tekrar ele alınacağını açıklamasının ardından öğrenci velileri, Ak Parti binalarına akın etti. Denizli'de de İl Başkanı Avni Örki ve diğer yöneticilerle görüşmek isteyenler, zaman zaman izdihama sebep oluyor. Randevulu veya randevusuz çok sayıda veli, dershane kapatma mantığını anlayamadıklarını, hükümetin bir an önce bundan vazgeçmesini istedikleri için geldiklerini söyledi.

Parti binası önünde bekleyen vatandaşlardan Hüseyin Yıldırım, kendisinin de çocukları olduğunu belirterek, “Dershanelerin kapanmasını istemiyoruz. Büyük sorun olur. Yollara düşerler.” dedi. Emarettin Yener de, “Çocuğum dershaneye gidiyor. Meslek lisesi öğrencisi. Bunların kapanmasını istemiyoruz. Gerekirse seneye bir kez daha dershaneye gitsin ki belki bir yeri kazanır.” şeklinde konuştu. Çocuğu Denizli’de bir dershanede öğretmen olduğu için Manisa’dan geldiğini söyleyen Süleyman Koç ise, “Oğlum burada öğretmen, dershanede. Biz de burada kalıyoruz. Dershanelerin kapanacağını öğrendik, biz bunu istemiyoruz.” dedi. Hatice Özyurt isimli bir öğrenci velisi de maddi imkânı olmayanların, dershaneler olmadığı takdirde özel hoca tutamayacağını vurguladı: “Zengin olanlar her dersten özel hoca tutar, bunu bir seneye yayar. Zengin olanlar üniversiteye girer ama normal vatandaş, fakir vatandaş nasıl girecek? Bunun çözümü nasıl olacak? Kaç tane Halk Eğitim var? Nerelere, nasıl yerleşecek? Sınavlar sık sık değişince biz veliler olarak ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bu sabah duyduk ki YGS kalkacakmış. Bu seneki öğrencileri mi kapsayacak, seneyeki öğrencileri mi kapsayacak? Gelişmiş ülkelerden bir şeyler öğrenelim artık. Fransa’da 100 yıldır sistem değişmiyormuş. Bizde 9. sınıfa başlayan öğrenci. kendini nasıl bir sınavın bekleyeceğini bilemiyor. Biz de bilemiyoruz. Bu mağduriyetlerimizin giderilmesi lazım. Bir sürü kurum birden kapatılacak. Bunun işçisi var, öğretmeni var, aşçısı var, kitapçısı var. Bu kadar insanı işsiz bırakıp nasıl bir çözüm düşünecekler? O aileler neyle geçinecekler? Hepsini birden Milli Eğitim'e alacaklarsa neden şimdi alınmıyor? Bunların cevapları tam olarak açıklanmadığı için şaşkınız.”

Savaş İnce adlı bir öğrenci ise, “Bizler sınavı kazanamayan mezun öğrenciler olarak, tekrardan sınava hazırlanmak istediğimizde nerede hazırlanacağız? Dershaneyi kapatmak isteyen yetkililer, sizlere söylüyorum.” ifadelerini kullandı.