HABERDENİZLİ.COM

Mardin’nin Nusaybin ilçesi Çalıköyü Mahallesi kırsalında terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, güvenlik güçleri ile terör mensupları arasında çıkan çatışmada Çallı uzman Çavuş Muhammet Arıkan şehit oldu. Arıkan’nın Denizli’nin Çal ilçesi Bayıralan köyündeki baba evine acı haber ulaştığında ise evde kimse bulunmuyordu.  Anne Hatice Arıkan, ailenin geçimini sağladığı koyunları otlatmak için her gün olduğu gibi Çökelez Dağı’ndaydı. Yeğenlerinin şehadet haberini alan kayınbiraderleri, acı haberi alır almaz anne Hatice Arıkan’a koştular. Anneye ulaştıklarında, ‘Acele Çal’a gelmen gerekiyor’ dediler. Anne Hatice Arıkan, bir şeylerin ters gittiğini, oğluna bir şeyler olduğunu sezdi ve fenalık geçirdi. Baba İbrahim Arıkan ise oğlunun şehit olduğu haberini, çocuklarından birinin kaydını yaptırmak üzere gittiği okulda aldı.


Operasyonlarda şehit olan Uzman Çavuş Muhammet Arıkan’ın, 2 yıllık evli ve bir çocuk babası olduğu, Şırnak’a bağlı Beytüşşebab’da uzman çavuş olarak görevini sürdürürken, Mardin’in Midyat İlçesi’nde yaşamını sürdürdüğü öğrenildi. Muhammet Arıkan, Hatice ve İbrahim Arıkan çiftinin 4 çocuğundan biriydi. Süller İmam Hatip Lisesi’nde okuyan Arıkan, askerliğinin ardından  TSK’ya katılıp Uzman Çavuş olarak görevine devam etti.

Şehit Muhammet Arıkan’ın cenazesinin Denizli’ye yarın getirilmesi beklenirken, düzenlenecek törenle ilgili program henüz netlik kazanmadı. 

Kaynak.denizlihaber