Aydın'ın Kuyucak ilçesinde, yüzmek için girdikleri sulama göletinde kaybolan iki çocuğun cansız bedenlerine ulaşıldı. Saatlerce umutla bekleyen baba, oğlunun cansız bedenini görünce suya atladı. Oğluna son kez sarılan baba fenalık geçirdi.
Olay, bugün öğle saatlerinde Kuyucak’a bağlı Yaylalı köyünde meydana geldi. Söz konusu köyde ikamet eden Muhammet Demir (12) ve Hakan İnanç (8) isimli çocuklar, bir grup arkadaşlarıyla birlikte yüzmek için Eren Dedesi mevkiinde bulunan sulama göletine geldi. 1 dönüm arazi üzerinde bulunan 8 metre derinliğindeki tel örgüyle çevrili gölete tel ile tahliye kanalı arasındaki boşluktan giren iki çocuk, yüzmek için suya girerken, kenara çıkmak istediği sırada kaygan zemine tutunamayınca, sudan çıkamadı. Çırpınan arkadaşlarının gölette gözden kaybolduğunu gören diğer çocuklar ise, köye dönerek ailelerine haber verdi.

UMKE EKİBİ KAZA YAPTI

Olayın haber verilmesi üzerine jandarma ekipleri ve köylü vatandaşlar kısa sürede göletin kenarına akın etti. Sulama göletinde kaybolan çocukların bulunması için Aydın Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) ve AKUT ekiplerinden yardım istendi. Gölette arama yapılabilmesi için Marmaris’ten uzman dalgıç ekibi de Kuyucak’a doğru yola çıktı. Arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere bölgeye ulaşmaya çalışan UMKE ekibini taşıyan araç ise, Kuyucak’a bağlı Çobanisa köyünü geçtiği sırada kontrolden çıkarak takla attı. Kazadan yara almadan kurtulan UMKE ekibi, bölgeye başka bir araçla hareket etti.
Kısa sürede gölete ulaşan AFAD Aydın İl Müdürlüğü'nde görevli 2 dalgıç, saat 14.30 itibariyle arama kurtarma çalışmalarına başladı. Marmaris’ten gelen 3 kişilik su altı dalgıç polis ekibi de saat 16.00 sıralarında çalışmalara katıldı. Kuyucak Kaymakamı Alp Arslan ve İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Dikdere de olay yerinde çalışmaları yerinde inceledi. Yaklaşık 2,5 saat süren çalışmaların ardından 3 dakika arayla önce Muhammet ve daha sonra 8 yaşındaki Hakan'ın cansız bedenleri sudan çıkarıldı.

OĞLUNU GÖRÜNCE SUYA ATLADI
Oğlu Muhammet'in cansız bedeninin sudan çıkarıldığını gören İsmail Demir ise, tel örgülerin altından geçerek kendini suya attı. Oğlunun cesedini dalgıçlarla birlikte çıkaran acılı baba, oğluna son kez sarılarak gözyaşı döktü. Bir anda göletin kenarında yığılıp kalan Demir, görevliler tarafından ambulansa taşınarak tedavi altına alındı.
Sulama göleti kenarında saatlerce Muhammet ve Hakan'dan gelecek iyi bir haberi umutla bekleyen yakınları ve köylü vatandaşlar, cesetlere ulaşılmasıyla büyük bir üzüntü yaşadı. Sinir krizi geçiren çocukların yakınları, çevredekiler tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.