HABERDENİZLİ.COM

Oğlunun kazada hayatını kaybettiğini söyleyen Özgün, torunlarının Türk vatandaşı olduğunu fakat gelinine vatandaşlık verilmediğini, bu nedenle torunlarının geliniyle beraber Moldova’da olduğunu belirtti. Özgün vatandaşlık için validen yardım istedi.

Denizli Valiliği’nde düzenlenen Halk Günü Toplantısı’na katılan Gülser Özgün isimli vatandaş Vali Ahmet Altıparmak’tan yardım istedi. Oğlunun Antalya’da çalışırken Moldovalı bir kızla tanışıp evlendiğini anlatan Özgün,  oğlunun evlendikten 3 yıl sonra geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.  Ölen oğlunun 2 çocuğunun olduğunu ifade eden Özgün, “küçük torunum oğlum öldükten 10 gün sonra doğdu.  Gelinim oğlum öldükten sonra Moldova’ya gitti. Şimdi torunlarımızı göremiyoruz. Gelinime vatandaşlık verilmesi için Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa dilekçe yazdık ama bir sonuç alamadık. Sizden vatandaşlık konusunda yardım talep ediyoruz.” dedi.

Gülseren Özgün’ü İl Nüfus Müdürlüğü’ne yönlendiren Vali Altıparmak, “çocuklardan dolayı annenin böyle bir hakkı vardır diye düşünüyorum. İlgili müdürlerimiz bu konuyla ilgilensinler. İnşallah olumlu sonuçlanır.” dedi.