Ziyaret sırasında ÖĞ-DER Denizli Şube Başkanı Ahmet Geniş, ülkemizin önce ahlak ve maneviyat ilkesi kapsamında yeni nesillere ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, Şuurlu Öğretmenler Derneği’nin Denizli ili ve Türkiye genelindeki faaliyetlerinden bahsetti. Geniş, milli ve manevi değerlere sahip çıkmak adına gerçekleştirdikleri hizmetlerde hedeflerinin imanlı nesiller yetiştirmek olduğunu söyledi.

ŞUURLU NESİLLER ŞUURLU ÖĞRETMENLERİN ELİNDE YETİŞİR

Başkan Geniş, Ahlaklı, imanlı, vatanını, milletini seven dinimizle ve dini değerlerimizle barışık bir nesil Şuurlu İmamlarımızın ve Şuurlu Öğretmenlerimizin eliyle yetişebileceğini belirtti. 
Şuurlu Öğretmenler Derneği’nin yayın organı olan Milli Şuur Dergisi hakkında da şu ifadeleri kullandı; Milli Şuur Dergimiz “Yaratan Rabb’inin Adıyla Oku” üst başlığı ile yayın hayatına devam ederek, Eğitim alanında önemli araştırma ve makaleleriyle milli ve manevi değerlerimizin ışığında Eğitim Camiasının istifadesine sunulmaktadır. 
Eğitim camiasının önde gelen isimleri ve araştırmacı yazarların “eğitim, maneviyat, kültür, tarih, dil” konuları başta olmak üzere günümüzün önemli meseleleri hakkında görüş ve düşüncelerini paylaştıkları “Milli Şuur” takip edilmesi gereken,  zengin muhtevalı, süreli bir yayındır. Allah’ın izniyle Milli Şuur Dergimiz için Denizli’mizde ve ilçelerinde girilmedik okul bırakmayacağız.    
Bir ülkenin imarında rol alacak nesillerin yetiştirilmesinde en büyük pay Okul idarecilerimize ve Öğretmenlerimize aittir. Bu yüzden Milli Şuur Dergimiz büyük bir önem arz etmektedir. Önce Ahlâk ve Maneviyat prensibi doğrultusunda nesillerin hayırlı nesiller olarak, Milli Şuur Sahibi olarak yetişmesi ÖĞ-DER olarak en büyük arzumuzdur.