Ödemiş’te gündüz saatlerinde çıkmaz sokakta bulunan bir evin çatısının yanmaya başlaması çıkmaz sokak sakinlerine korkulu anlar yaşattı. 
Ödemiş Cumhuriyet Mahallesi Pire Reis Çıkmazı No 5’te bulunan iki katlı müstakil evin dün saat 15.00 sularında bir anda ahşap olan çatı bölümünden alevler yükselmesi mahalle ve çıkmaz sokak sakinlerini korkuttu.
Sokak sakinleri 110 itfaiye ve 155 polis imdatı arayarak yardım istedi. Olay yerine anında gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri çıkmaz sokağın sonunda bulunan eve ulaşmakta zorluk yaşadı.
İtfaiye ekipleri eve itfaiye araçlarından uzatılan hortumlarla yaklaşarak müdahaleye başladı. Evin ön ve arka cephesinden müdahale ederek söndürme çalışmasını kısa sürede tamamlayan ekipler daha sonra soğutma çalışması yaptı.
Gülşen Döğer isimli şahsa ait olan evde olay sırasında kimsenin bulunmaması ise olası bir felaketi de ortadan kaldırmış oldu. İtfaiye ekipleri eve girerek yanıcı ve patlayıcı eşyaları evden çıkararak olay yerinden uzaklaştırdı.
Yangın Gülşen Döğer’in mutfakta ocağı açık unutup bakkala ekmek almaya çıkması ile başladığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.