Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "222 Dev Proje" arasında, hayata geçirmek için söz verdiği Semt Hastanesi Projesi için ilk adımı atıyor. Denizli'nin Pamukkale İlçesindeki Dokuzkavaklar, Karşıyaka, Aktepe, Sümer, Sevindik, Deliktaş, Fatih, Kayıhan, Akhan ve Pınarkent bölgelerine hitap etmesi planlanan Semt Hastanesi Projesi için Büyükşehir Belediye Meclisi’ni 27 Şubat Cuma günü olağanüstü toplantıya çağıran Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu yatırımın kısa süre içinde hizmete girmesini istiyor. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi'nden yetkiyi alır almaz Sağlık Bakanlığı ve  Pamukkale Belediyesi ile bir protokol imzalayacak olan Büyükşehir Belediyesi, bu protokol ile kendisine ait Dokuzkavaklar Mahallesi'ndeki yaklaşık 3 bin metrekarelik arsayı Sağlık Bakanlığı ve Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne gerekli sağlık hizmetleri vermek üzere süresiz ve bedelsiz olarak tahsis edecek. Pamukkale Belediyesi ise gerekli sağlık hizmetlerini sunacak binayı yapacak. Sağlık Bakanlığı ve Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği de binayı tıbbi cihaz ve uzman personel ile donatarak Semt Hastanesi'nin işletmesini sağlayacak.

"Hastane bölge insanının yanı başında olacak"
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 30 Mart'tan önce açıkladıkları 222 Dev Proje arasında olan Semt Hastanesi Projesi'nde ilk imzaların atılacağını belirterek, verdikleri sözü tutmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Bugüne kadar tutamayacakları hiçbir söz vermediklerini vurgulayan Başkan Zolan, yapılacak sağlık yatırımının özellikle Pamukkale İlçesindeki Dokuzkavaklar, Karşıyaka, Aktepe, Sevindik, Sümer, Deliktaş, Fatih, Kayıhan, Akhan ve Pınarkent bölgelerine hitap edeceğini ifade etti. Hastanenin yapılacağı yaklaşık 3 bin metrekarelik arsayı süresiz ve bedelsiz olarak Sağlık Bakanlığı'na tahsis edeceklerini anlatan Başkan Zolan, "Hastanemiz artık bölge insanımızın yanı başında olacak. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız birçok uzman doktor ve çeşitli branşlarda hastanemizden hizmet alacak. Bölgedeki vatandaşlarımız uzaklarda hastane hastane gezmek yerine yanı başındaki sağlık kuruluşundan faydalanacak" dedi.

Yürüme mesafesinde sağlık tesisi
Pamukkale Belediyesi ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile sağlık tesisini Denizli'ye kazandıracaklarını ifade eden Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Hiç kimse hastanelere muhtaç olmasın ancak Allah böyle bir sağlık tesisinin eksikliğini de göstermesin. Bir dönem hiç kimse hastanelerden sağlık hizmetini doğru dürüst alamazdı. İnsanımız sabaha karşı doktor ve ilaç kuyruğuna girerdi, ilaç bulamazdı. Şimdi ne sıra bekleyen ne de ilaç bulamayan vatandaşımız var. Artık insanlarımıza yürüme mesafesinde sağlık tesisleri kazandırmaya başlıyoruz. İnşallah Denizlimiz yarın, bugünden daha güzel olacak. İnşallah birlik ve beraberliğimiz daim olacak. Bu birlik ve beraberlik bizi daha da ileri götürecek."