Denizli Valilik Makam Toplantı Salonu’nda düzenlenen protokol imza törenine Vali Şükrü Kocatepe, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, hayırsever iş adamı Hasan Hüseyin Ateş, eşi Şefika Ateş ve çocukları Mehmet ile Ekrem Ateş katıldı. İş adamı Hasan Hüseyin Ateş, eğitime bir katkı da kendilerinin verecek olmasının heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bizim daha önceden bu okulu yapmak için niyetimiz vardı. Birkaç yıl önce müracaat etmiştim. Öğrenci azlığı sebebiyle geri çekilmiş ve beklemeye geçmiştik. Nasip bugüneymiş. İnşallah Haziran ayının 15’i gibi başlayıp en kısa zamanda bitireceğiz" dedi.
Eşinin de okulun yapımı için güzel bir jestinin olduğu ve önemli bir katkı sunduğunu söyleyen Ateş, eşine teşekkür ederek, "Eşime 10 sene önce özel bankada bireysel emeklilik için hesap açtırmıştık. Önümüzdeki ay emekli oluyor. Bu okul yaptırma işi çıkınca ‘Ben emekli olmak istemiyorum benim de bir katkım olsun’ dedi. 400 bin lira da eşimin katkısı olacak" dedi.
Vali Şükrü Kocatepe, Hasan Hüseyin Ateş ve ailesine eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, "Bu davranışları aynı zamanda vefa duygusunun da en güzel örneği. Çünkü yetiştiği yere bir okul yaparak, çocukluğunun geçtiği yere de bir hizmet götürmüş oluyorlar. Ömürlerinin ve kazançlarının bereketli olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
Toplam 1 milyon 500 bin TL’ye mal olacak okulun 2016 yılında eğitim ve öğretime açılması planlandığı bildirildi.