O gece çardak'ta bir kahramanlık olayı yaşandı. Çardak Havaalanına 550 komandoyu almaya gelen uçakları piste indirmeyen ve yakıtları boşaltıp pisti uçuşa kapatan, Çardak Hava Meydan Komutanı Albay Alpay Aydoğan, Tuğgeneralliğe terfi etti.
FETÖ’nün darbe girişimi nedeniyle öne alınan Türkiye tarihinin en kritik yaş toplantısında TSK’nın komuta kademesinde değişiklik olmadı. Genelkurmay Başkanı Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Ünal ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Bostanoğlu görevinde kaldı. Emekli edilen Jandarma Komutanı Galip Mendi’nin yerine Orgeneral Yaşar Güler atandı. 1.Ordu Komutanı Ümit Dündar ise G.Kurmay 2. Başkanı oldu.
15 Temmuz, darbe girişimiyle birlikte 11. Komando Tugayı'ndan askeri araçlarla çıkan askerler, Çardak Havaalanı'na gitti. Askerlerin geçişlerine halk yolu kapatarak engel olmak istedi. İş makineleri ve kamyonlar yola sıralanarak, askerin geçişi önlenmeye çalıştı.
O gece yaşanan olaylarda bir kahramanlık örneği gösteren Çardak Hava Meydan Komutanı Albay Alpay Aydoğan'ın kahramanlığı ödüllendirildi. 2016 yaş kararlarıyla TUĞGENERALLİĞE terfi ettirildi.