Denizli Büyükşehir Belediyesi Kale İtfaiye Grubu'nda görevli itfaiye eri, evli ve bir çocuk babası Mehmet Ali Talay, geçen yıl 29 Haziran'da, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Kale Orman İşletme Müdürlüğü yakınında, otomobilinde tabancayla vurularak öldürüldü. Cinayeti, sevgilisi olduğu ileri sürülen Kale Belediyesi zabıta memuru Nesrin Zıraplı üstlendi. İlk ifadesinde itfaiye eri Talay'ın kendisiyle 8 ay boyunca zorla ilişkiye girdiğini belirten Nesrin Zıraplı, "Yaşadıklarımı aileme anlatmakla tehdit edince öldürdüm" dedi. Nesrin Zıraplı ifadesinin ardından tutuklandı. 

Cezaevine konulan Nesrin Zıraplı daha sonra ifadesine değiştirdi. Cumhuriyet savcısına tekrar ifade verip, bu kez Talay'ı kendisinin öldürmediğini, kimin öldürdüğünü görmediğini, ancak olay sırasında Kale Belediye Başkanı AK Partili Erkan Hayla'nın sesini duyduğunu söyledi. Soruşturma üzerine Başkan Hayla, gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Başkan Hayla'nın tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Sanık Nesrin Zıraplı'nin 'Adam öldürmek' suçundan tutuklu yargılandığı 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada, karar verildi. Yargılama sonunda Nesrin Zıraplı'ya, 15 yıl hapis cezası verildi. Tutuksuz yargılanan Başkan Hayla ise beraat etti.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Facebook hesabından davadan beraat ettiğini duyuran Başkan Hayla, "Adımın karıştırıldığı cinayet davasından hamdolsun alnımızın akıyla çıktık. O gün de söylediğim gibi başta paralel yapılanma olmak üzere fitne ve şer odaklarının istedikleri olmadığı için üzgünüz. Memlekete hizmetten başka derdim yoktur. Makam, koltuk sevdam yoktur. En başta benimle bu çileyi beraber çeken avukatım sevgili kardeşim Ali Kavallı'ya, dualarını eksik etmeyen analarıma ve arkamda dimdik kale gibi duran halkıma teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. La galibe illallah.(Allah'tan başka galip yoktur). İşte düşmanlık yapanların bilmesi gereken tek gerçek budur. Birliğimiz dirliğimiz daim olsun" dedi.