Bereket Eneji bugüne kadar Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) tarafından işletilen Adıgüzel ve Aydın’daki Kemer hidroelektrik santrallerinin (HES) işletme hakkını kapsayan devir sözleşmesi, Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu ve Bereket Enerji Üretim A.Ş. Proje ve Finansman Müdürü Özgür Erol tarafından törenle imzalandı.

EÜAŞ ait Adıgüzel ve Kemer hidroelektrik santralleriyle bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilmesi için açılan ihaleyi 2016 yılında 324 milyon 100 bin lira ile en yüksek teklifi veren Bereket Enerji Üretim A.Ş. kazanmıştı. Toplam 110 MW kurula güce sahip 2 santralin, 69 bin konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek elektrik üretimi kapasitesine sahip olduğu bildirildi. 

Bereket Enerji Üretim A.Ş. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada, kurulduğu 1995 yılından bugüne kadar 707 megawatt gücünde 19 hidroelektrik santral kuran Bereket Enerji Grubu’nun 62 megawatt gücündeki Adıgüzel ve 48 megawatt gücündeki Kemer santrallerini bünyesine katmasıyla hidroelektrik elektrik santralindeki kurulu gücü 817 megawatt’a yükselmiş oldu. Enerji sektörünün her alanında faaliyet gösteren aktif oyuncusu olan Grubun toplam elektrik üretim kapasitesi ise 2100 Megawatt’a ulaştı. 
Bereket Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, enerji sektörünün Türkiye için hayati önem taşıdığını belirterek, ‘’ O yüzden sektördeki yatırımlar hız kesmeden sürdürülmelidir. Bu sorumluluğun bize yüklediği bilinçle hareket ediyoruz. Özelleştirme süreci tamamlanarak devri gerçekleşen Adıgüzel ve Kemer hidroelektrik santralleri grubumuza ayrı bir değer katmıştır. İki santrali de en verimli şekilde işletmek için gerekli hazırlıklarımızı tamamladık. Enerji sektöründe ülkemiz için değer yaratmak, istidam ile birlikte ve ekonomimize katkı sağlamakBereket grubu için büyük bir onur ve gururdur.’’ dedi.