Nüfus Müdürlüklerindeki iş yoğunluğunu azaltmak amacıyla daha önce  Kişi Nüfus Kayıt Örneği ve yerleşim yeri bilgilerinin eDevlet üzerinden paylaşım yapılmaya başlanmıştı. 

Nüfus Müdürlüklerindeki iş yoğunluklarının daha da azaltılması amacıyla İçişleri Bakanlığı 180 günlük eylem planına e-Devlet üzerinden Aile (kişi, eş ve çocuk) ve Nüfus Aile (kişi, eş, çocuk, anne ve baba) Kayıt Örnekleri ve Nüfus Olaylarının (Doğum, Evlenme, Boşanma, Ölüm, Kayıt Düzeltme, Velayet, Yer Değiştirme, Gaiplik, Vesayet, Tanıma, Soy bağı) paylaşımının yapılmasını dahil etti. 

Böylelikle  E-Devlet kapısı üzerinden alınan belgeler, nüfus müdürlüklerinden alınmış resmi belgeler ile aynı hukuki değere sahip olup tüm resmi işlemlerde kabul edilmesi yasal zorunlu hale geldi.

 e-Devletten aşağıdaki belgelr temin edilebilir
•    Kişi Kayıt Örneği: Sadece kişinin kendisine ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır.
•    Aile Kayıt Örneği: Kendisi, Eşi, Çocukları ve varsa Eski Eş / Eşlerine (isteğe bağlı) ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır
•    Nüfus Aile Kayıt Örneği: Kendisi, Eşi, Çocukları, Anne / Babası ve Eski Eş / Eşlerine (isteğe bağlı) ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır.
•    Yerleşim Yeri Diğer Adres Belgesi: Sadece kişinin kendisine ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır