Muğla’nın Fethiye ilçesinde nişanlısından ayrılmak isteyen genç kızı nişanlıysa zorla bir odaya kilitleyip tecavüz girişiminde bulunulmasına göz yumduğu iddia edilen 9 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

Fethiye’de bir otelde çalışan Özge A.(18), 4 ay önce Taşkın G.(28) ile nişanlandı. Geçen süre zarfında çift anlaşmazlığa düştü ve Özge A. ailesine nişanı bozmak istediğini söyledi. Kızlarının kararına karşı çıkan ailesi kızlarının bu isteğine sert tepki gösterdi. Kızlarına Taşkın G. ile evlenmesi konusunda baskı yapan baba S.A. ve anne S.A., Taşkın G.’yi ve diğer aile bireylerini yanlarına alarak plan hazırladı.

İddiaya göre kızlarını yatak odasına kapatan ailesi, Taşkın G.’yi de odaya alıp kapıyı kilitledi. Odada nişanlısının tecavüz girişimine maruz kalan Özge A. yaklaşık 3 saat mücadele ederek çığlık attı. Kapı önünde bekleyen ailesi kızlarına yardım etmezken Taşkın G.’nin yorulmasını fırsat bilen Özge A. odanın penceresinden kaçmayı başardı.

Kaçmaya başlayan Ö.A., yoldan geçen bir minibüse binerek Fethiye Jandarma Komutanlığı'na ulaşmayı başardı. Genç kızın, olayın detaylarını anlatıp şikayetçi olması üzerine harekete geçen ekipler, Fethiye Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla Ö.A.'nın annesi, babası, ayrılmak istediği nişanlısı T.G. ile 6 yakınını gözaltına aldı. Karakoldaki sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen T.G. 'cinsel istismar ve saldırı' ve 'alıkoyma', babası N.G. (58), ağabeyi Y.G. (33) ablası S.G. (35), ablasının eşi H.G. (40), halası H.C. (58), halasının oğlu Ç.C. (34) ile genç kızın annesi S.A. (43) ile babası S.A. (44) 'tecavüze yardım ve yataklık' suçundan tutuklandı. Tutuklanan zanlılar, Fethiye ve Muğla’daki cezaevlerine gönderildi.