(AA) Uşak Engel Tanımayanlar Derneği Başkanı Senem Özpınar, Bakan Zeybekci'ye telefonla ulaşarak engelli dernek üyelerinin Pamukkale'yi ziyaret etmek için kendilerine yardımcı olmasını istedi.
Engellilerin isteğini kıramayan Zeybekci, yetkililere durumu aktararak gerekenin yapılmasını sağladı. Karahayıt Mahallesi'ndeki bir termal otelde konaklayan engelliler, daha sonra Pamukkale'yi gezerek bol bol fotoğraf çektirdi.

Dernek başkanı Özpınar, AA muhabirine, toplumda var olduklarını ve varolmaya devam edeceklerini, engelli üyelerinin bu sayede toplum ile hareket etme özgüveni kazandığını belirtti. 

Bakan Zeybekci'ye teşekkür eden Özpınar, şunları söyledi:

"Engelli üyelerimiz Pamukkale'yi görmek istiyordu. Bakanımıza ulaştık. Bakanımız bize bu imkanı sağladı. Engelli çocuklarımız ve refakatçileri ile birlikte, Karahayıt'ta bir hafta sonu geçirdik. Engelli üyelerimizin toplumda nasıl yaşanılır, eğlenilir, vakit geçirdiğini göstermek için böyle bir farkındalık yaratmak istedik. Kaldığımız oteldeki diğer müşteriler ve turistlerle bir arada olmak, engelli gençlerimize büyük moral oldu. Özgüvenleri arttı. Bu etkinlikte Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci'nin bizleri itina ile misafir etmesi, bize bu imkanı tanıdığı için çok teşekkür ederiz." 

Pamukkale Bedensel Engelli bireyler Nihat Zeybekci