Büyük Menderes Nehri'nde 3 arkadaşı ile ava çıkan Pilot Üsteğmen Burak İz, botun devrilmesi sonucu nehirde kaybolmuştu. 3. gününe giren arama çalışmalarında henüz bir sonuca ulaşılamazken, arama çalışmaları büyük bir titizlikle devam ediyor. AFAD, UMKE, Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve jandarma ekipleri hem havadan hem de nehirde üsteğmeni ararken, Vali Şükrü Kocatepe’de bugün çalışmaları yerinde izledi. 
Arama çalışmalarının sürdürüldüğü bölgede yetkililerle bir araya gelen Vali Şükrü Kocatepe, görevlilerle durum değerlendirmesi yaptı. Yaşanan olay sonrası yapılan çalışmaları detayıyla dinleyen Kocatepe, Ankara’ dan gelen JÖAK Birliği, Polis Dalgıç Timi, Denizli Büyükşehir Dalgıç Ekibi ve İl AFAD Müdürlüğü Arma Kurtarma ekiplerince devletin tüm imkanları ile şu anda bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü, kayıp Pilotun sağ olarak bulunması yönünde çalışmaların kurtarma ekipleri tarafından titizlikle devam ettirildiğini ifade etti. 
İncelemede AFAD Müdürü Recep Demirci, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Sarayköy Kaymakamı Aydın Abak ve Buharkent Kaymakamı Cemil Öztürk ile Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş hazır bulundu.