Bilinçaltı gün içinde yaşanan her olayı kayıt eder. Bazen kişi ne yaptığının hiç farkında değildir ama zaman gelir ortaya çıkar. Sağlıklı bir birey ruh sağlığını düşünen bireydir. Bir şeylerin ters gittiğini anlar ve danışmanlık almak için başvurur. İzmir'de bulunan psikoloji kliniği profesyonel desteğe ihtiyaç duyan kişilerin ilk adresidir. Bireysel olarak başvuru yapabilir veya aile danışmanlığı için eşinizle gidebilirsiniz. Çocuk, ergen danışmanlığı ve cinsel danışmanlık kliniğin diğer hizmetleridir.

Emdr Nedir?

Emdr bir çeşit yeniden işleme demektir. Bu yöntem göz hareketleriyle yapılır. Olumsuz duygu ve düşüncelerin arkasında işlenmemiş depo şeklinde duygular yatar. Emdr yöntemi ile rahatlıkla bu duygular ortaya çıkarılır ve kişinin yüzleşmesi sağlanır. Klinikte uzman psikologlar tarafından emdr uygulanır.

Emdr Yöntemi İle Kimler Tedavi Edilir?

Kaygı ve depresyon bozuklukları, bazı fobiler, yaşanan yoğun stres, günlük hayatta yaşanan her türlü travmatik olaylar emdr ile tedavi edilebilmektedir. Kişi kendisi ile ilgili olumsuz düşüncelere sahiptir. Ben başaramam, ben yapamam gibi. Klinikte uygulanan emdr yöntemi ile kişinin belleğinde kayıtlı olan bu işlenmemiş duygular ortaya çıkarılır ve işlenir. Kilitli ve işlenmemiş kalan anılar arasında bağlantı kurulur. Bu sayede danışan kendini daha rahat ifade edebilir hale gelir. Ona kaygı veren durum ortadan kalkar.

Emdr Nasıl Bir Yöntmedir?

Emdr göz hareketleriyle yapılan bir yöntemdir. Emdr terapisi İzmir kliniğinde uzman psikologlar tarafından uygulanır. Uzman psikolog danışanın gözlerini her iki yöne hareket ettirmesine parmaklarıyla yön verir. Bu sayede beynin her iki lobu uyarılır ve işlenmemiş duygular açığa çıkar. İşlem kısa süren bir işlemdir. Klinikte kısa süreli terapi olarak uygulanmaktadır. Tedavinin süresine maruz kalınan travmanın süresi, şekli, şimdiki yaşam şartları gibi birçok faktör etki eder.

Kliniğin kurucusu olan Sinem Malkoç lisans ve lisans üstü eğitimini Almanya'da yapmıştır. Araya sıkışmış toplumlarda ki kaygı bozukluklarını ele almıştır. Emdr İzmir kliniğinde birçok danışana hizmet vermektedir. Emdr yöntemi ile parçalanan ve işlenmeyen duygular ile yüzleşebilir ve bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Daha fazla bilgi almak için randevu almanız gerekir.