Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, TOBB Yönetim Kurulu'na seçilmelerinin Denizli'nin birlikte hareket ederek meyvelerini toplaması olduğunu söyledi. Özer, düzenlediği basın toplantısında seçimi değerlendirdi.

Ticaret, sanayi ve hizmet sektörleri başta olmak üzere sosyoekonomik hayatın her alanında görülen işbirliği ve birlikteliğin en güzel örneğini Denizli'nin sergilediğini ifade eden Özer, "Bu birlikteliğin meyvesi, bir ilk olma özelliği taşıyan, 26 sivil toplum kuruluşunun biraraya gelmesiyle oluşturulan 'Denizli Sanayici Tüccar ve İşadamları Platformu'nun kurulmasıyla verilmiştir. Platform, faaliyetlerini başarıyla devam ettirmektedir. Denizli'de sergilenen bu birliktelik, TOBB'a bağlı olarak ilimizde faaliyet gösteren oda ve borsalarımız arasında da yapıcı ve dayanışma içinde sürdürülmektedir. Bu da Denizli'nin il dışındaki temsilinde önem arz etmektedir." dedi.

Birlikteliği sağlamakta başta Vali Abdülkadir Demir'in yanısıra milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Mehmet Yüksel'in gayretli çalışmalarının payının büyük olduğunu dile getiren Özer, "Sergilenen bu birlikte hareket etme başarısı, Denizli'nin Ankara'da devlet kurumları ve TOBB nezdinde temsiline önemli oranda katkı sağlamıştır. TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu'nun desteklerini yanımızda hep gördük. Bunun en güzel örneğini de DTO Başkanı olarak bizi TOBB Yönetim Kurulu üyeliğine layık görmekle göstermişlerdir. Genel kurula katılan bin 740 delegeden bin 734'ünün oylarıyla seçildik. Ayrıca Denizli Sanayi Odamız, Ticaret Borsamız ve bazı ilçe ticaret odalarımızın başkan ve diğer temsilcileri de TOBB'da önemli görevler üstlenmişlerdir." diye konuştu.

TOBB 69. Genel Kurulu'nun, Ankara'da 81 il ve 160 ilçede faaliyet gösteren 365 oda ve borsanın yönetim kurulu ve meclis başkanları ile genel kurul delegelerinin katılımıyla yapıldığını hatırlatan Necdet Özer, "Bunlara kayıtlı 1 milyon 500 bin firmayı bünyesinde barındıran TOBB, ülkemizin en çok üyeye sahip çatı kuruluşudur. Hükümetimiz, 2023'te dünyanın ilk 10 ekonomisinin içine girme hedefi koydu. Bu hedefi gerçekleştirmekte herkese görev düşüyor. Bu hedef ancak beraber çalışarak gerçekleşebilir. TOBB olarak bu birlikteliği inşallah sağlayacağız." dedi.