Soğanı en çok mutfaklarınızda yemek yapmak için kullanırsınız. Kesinlikle aklınıza soğanın evi temizlemede yardımcı olabileceği bile gelmemiştir. Aslında soğan bildiğimizin dışında güçlü bir temizleme yeteğine sahipmiş!

Örneğin Soğanı Nereleri temizlerken kullanabiliriz...

1- Izgarınızı temizleyebilirsiniz
Kızarmış yemek artıklarından kurtulmak oldukça zordur. Bir parça soğanla ızgaranızı ovarsanız bu artıklardan kurtulmak sizin için  hiç zor olmayacaktır.

2- Ocaklarınızı temizleyebilirsiniz
Tencereden taşan yemekler ocakta kuruyunca inatçı lekeler haline gelebilir. Yine bir parça soğanla ocağınızı ovarsanız bu lekelerden kurulmanız mümkün. Eğer isterseniz soğanla birlikte biraz da tuz ekleyebilirsiniz.

3- Aspiratörlerinizi temizleyebilirsiniz
Aspiratörleri temizlemek bazen işkence haline gelir. Bunu kolay hale getirmek için kabartma tozu ve yarım soğanı bir araya getirin ve aspiratörünüzü ovun, birikmiş inatçı kirlerden böylece rahat bir şekilde kurtulabilirsiniz.

4- Pencere kenarlarını temizleyebilirsiniz
Pencere kenarlarındaki lekeleri silmenize rağmen geçiremeyebilirsiniz. Bir de soğanla ovmayı deneyin. Yalnızca lekeleri geçirmeyecek, aynı zamanda böceklerin de gelmesini engelleyecektir.

5- Metal eşyalarınızı parlatabilirsiniz
Metalleri parlatmak için özel bir bakıma ihtiyaç vardır. Biraz soğan suyuyla kısa süreliğine metal eşyalarınızı parlatabilirsiniz.