Denizli’nin Pamukkale beldesine bağlı Develi köyündeki nar üreticileri, kullandıkları tarım ilaçlarından dolayı narlarının çürüdüğünü ve para etmediğini ileri sürerek, yetkililerin bu duruma önlem almasını istedi.
Develi köyündeki nar üreticileri, bu yıl yaşanan nardaki çürümeden dolayı büyük sıkıntı yaşıyor. Nar üretiminde önemli merkezlerden biri olan Develi köyündeki üreticiler, ilaçlarla ilgili bir sıkıntıdan dolayı narlarda çürüme olduğunu iddia etti. Köydeki 300 dönümlük alanda nar bahçesi olduğunu ve hemen hemen tüm bahçelerdeki narlarda çürüme olduğunu belirten bir üretici, fiyatların 80 kuruştan 50 kuruşa düştüğünü söyledi.
Develi köyünde nar üreticiliği yapan Abdullah Kardaş, narlarda bu yıl bir hastalık meydana geldiğini belirterek şöyle konuştu: "Narlarda Akdeniz hastalığı meydana geldi. Büyük zararımız var. Nar hastalıklardan ve kullanılan ilaçların kalitesiz olmasından dolayı bu hale geldi. Müşteri gelip narlara bakıyor. Narlar sıkıntılı olduğu için kimse almaya yanaşmıyor. Tarım İl Müdürlüğü hiç değilse bu narların neden böyle olduğunu tespit edip ona göre bize bir şey söylerse biz de onu uygularız. Bir türlü bu hastalığa çare bulamadık."
Halit Civelek isimli nar üreticisi ise geçen yıla göre daha az nar olduğunu kaydederek şunları söyledi: "Hem hastalık hem çürüme bizi sıkıntıya soktu. Geçen yıla göre fiyatta biraz düşüklük var. Nar almak isteyen geliyor ancak nardaki çürümeyi görünce fiyatı düşürüyor ya da almıyor."
Nar üreticileri olarak kullandıkları ilaçların kalitesizliğinden şüphe ettiklerini kaydeden İsmail Civelek, sözlerini şöyle tamamladı: "Kullandığımız ilaçların tesirini görmüyoruz. Narın içindeki kurtları etkilemiyor. Her hafta ilaçlama yapıyoruz. İlaçlama olduğu halde yine de hastalık oluyorsa bizim yapacağımız bir şey yok. Bu yıl da böyle kâr etmeyeceğiz."