Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Denizli ilinde yapılacak  konut projeleri kapsamında arazi devir işlemlerinin son aşamasına gelindiği bildirildi. TOKİ Başkanı M.Ergün Turan ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile bir araya gelerek yapılan görüşme sonrasında TOKİ’nin Denizli’de inşa edeceği  konut projeleri kapsamında Maliye Bakanlığı ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile yürütülen görüşmelerde 1164 sayılı kanunun Ek-4. üncü maddesine göre arsa üretim alanları ilan edildi. Bu kapsamda  ve Honaz ilçesi Gürlek mevkiinde 665 bin 969 metrekare yüzölçümlü parseller olmak üzere toplamda 3 milyon 739 bin 134 metrekarelik alanın Denizli’de yapılacak olan 25 bin konutluk proje kapsamında Maliye Bakanlığı’ndan Toplu Konut İdaresi’ne devir işlemlerinde son aşamaya gelindi.
 
DEVİR İŞLEMLERİNDE SON AŞAMAYA GELİNDİ

Merkezefendi ilçesi Salihağa ve Üzerlik mahallerinde bulunan 1 milyon 289 bin 050 metrekarelik alanlarında devir işlemlerinde son aşamaya gelindi. Yine Honaz Kocabaş Mahallesi sınırlarında yer alan 1 milyon 3 bin 816 metrekarelik 744 parselle ilgili işlemler de başlatıldı.

DENİZLİ’NİN TÜMÜNÜ KAPSAYAN PROJE
TOKİ tarafından Denizli’de inşa edilecek konut proje ilin tamamını kapsıyor.  TOKİ kentsel dönüşüm ve konut uygulamaları için proje çalışmalarına ise devam ediyor. Projede devri uygun görülerek devir işlemlerinin son aşamasına gelen diğer taşınmazlar Bekilli, Beyağaç, Çal, Çardak, Çivril, Serinhisar ilçeleri sınırlarında bulunuyor.

PROJE SON HALİNİ ALIYOR
TOKİ Başkanı M.Ergün Turan, Denizli'nin Türkiye ekonomisi için bir lokomotif olduğunu belirterek, 'Denizli TOKİ için iyi bir uygulama alanı ve iyi bir çözüm ortağı. Hem nüfuz hem arazi hem de ekonomik duruma baktığımızda Denizli çok büyük bir portansiyel. Burada hem kentsel dönüşüm hem de çok geniş bir konut çalışmasına başladık. Yaklaşık 8,5 milyon metrekarelik alanın yarısıyla ilgili devir işlemlerini tamamladık. Kısa zamanda kalan bölümü de tamamlayacağız. TOKİ olarak yöresel mimari ve Denizli'nin dinamiklerine uygun şekilde bir proje hazırlamak için de Mimari ekibimiz çalışmalarına devam ediyor” dedi. 
Konu ile ilgili kısa bir değerlendirme yapan ve “Verdiğimiz sözümüzün arkasındayız” diyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, çalışmaların devlet ciddiyeti içinde devam ettiğini, gelinen noktanın bunun bir göstergesi olduğunu kaydetti. Bakan Zeybekci, “TOKİ tarafından yürütülen çalışmalar son şeklini almaktadır. Çok yakın zamanda kamuoyunda bunun emarelerini hep birlikte göreceğiz” dedi.