BİTLİS (CİHAN)- Bitlis Valiliği, Mutki Kaymakamlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün girişimleriyle TOKİ'ye yaptırılacak olan anadolu lisesi ve kapalı spor salonu için ilk kazma vuruldu. Yapılacak olan binaların yanı sıra çevre düzenlemesi ile birlikte bir de açık sahanın yapılmasının da planlandığı ifade edildi.
Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen İlçe Kaymakamı Musa Sarı ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, 2011-2012 Eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi beklenen okulun yerleşim planı ve çalışmalar hakkında yerinde incelemelerde bulunarak mütahhit firmadan bilgi aldı. Kaymakam Sarı, sadece okula değil tüm ilçeye hizmet verecek olan, ilçenin ilk ve tek kapalı spor salonunun yapımından dolayı memnuniyetlerini dile getirirken, okulun bahçesine köye dönüş projeleri kapsamında bir pansiyon yapılmasının da planlandığını belirtti.
Arazisi İl Milli Eğitim Müdürlüğü kaynaklı olarak kamulaştırılan inşaatın başlamasında emeği geçen başta Sayın Valimiz Nurettin Yılmaz'a, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz’a, destek olan milletvekillerimize, Belediye Başkanı Vahdettin Barlak’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Oral ve Milli Eğitim çalışanlarına teşekkürlerini ifade etti.

CİHAN