Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şube Başkanı Necip Filiz, Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. 
MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Necip Filiz, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyerek Mısır’daki idam kararlarını eleştirdi. İktidara seçimle gelmiş bir iktidarın antidemokratik yollarla görevden alınmasının kabul edilemez olduğunu belirten Filiz, "Yeni yönetim anlaşılamaz bir şekilde 528 kişiye idam kararı verdi. Yargılandıkları henüz ikinci davada yargılananların idama mahkum edilmesi ne bir gerekçeyle açıklanabilir, ne de bu kararları siyasi bir yaklaşımla verdiği görülen mahkemelerin meşruluğuna bir sebep bulunabilir. Binlerce yıl medeniyetin ev sahipliği yapmış Mısır ve halkının bir an önce demokratik ve evrensel hukuk eşliğinde yeni bir Mısır'a hayata geçirmelerini temenni ediyoruz. Mısır'ın siyasi hayatında tamir edilmesi güç tahribata neden olacak bu idam kararlarının kaldırılmasını ve Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olmak üzere tüm siyasilerin serbest bırakılmasını talep ediyoruz" dedi.
MÜSİAD Başkanı Necip Filiz, Peygamber Efendimizin doğumunun 1443.yıldönümünü kutladıklarını belirterek, insanlığın Peygamber Efendimizi daha iyi anlamaya ihtiyaç duyduğunu söyledi.