Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından iki ay aralıklarla düzenlenen Genel İdare Kurulu (GİK) Toplantısı, 16 - 17 Kasım 2012 tarihlerinde, 'KOBİ'lerin Finansman İhtiyacı' gündemiyle Antalya Porto Bello Oteli'nde gerçekleştirildi.

MÜSİAD Yönetim Kurulu, MÜSİAD Sektör Kurulları Başkan ve Üyeleri, MÜSİAD Komisyon Başkanları ve MÜSİAD Şube Başkanları'nın yanı sıra çok sayıda MÜSİAD üyesinin katılırken, GİK Toplantısı'na KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ve KOSGEB Şube Müdürleri de katıldı. Toplantıya Denizli’den Şube Başkanı Necip FİLİZ, Yönetim Kurulu Üyeleri ve üyelerden oluşan kalabalık bir ekip iştirak etti.

OLPAK’DAN KOBİ’LERE DAHA FAZLA DESTEK ÇAĞRISI
Açılışta konuşan Olpak, ülkenin topyekün kalkınmayı konuştuğu günlerde bu gelişime MÜSİAD olarak nasıl katkı sağlayabiliriz noktasında çaba gösterdiklerini belirtti. KOBİ'lerin kalkındırılmasının işletmelerin gelişimi noktasında önemli olduğunu ifade eden Olpak, devletten denetleyici, düzenleyici ve destekleyici rol oynamasını beklediklerini ifade etti. Olpak, "KOBİ'ler açısından planlı ve stratejik hamleler yapılması kaçınılmazdır ve zorunluluktur." dedi. Olpak, MÜSİAD GİK Toplantısı'na katılması beklenen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün Başbakan Erdoğan'ın Mısır'a gerçekleştireceği ziyaret nedeniyle programının son anda değiştirme zorunda kaldığını da sözlerine ekledi.

KAPLAN, KOSGEB’İN ÇALIŞMALARINI ANLATTI
KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ise yaptığı açılış konuşmasında MÜSİAD'ın araştırma raporlarıyla pek çok kuruma öncülük ettiğini yol gösterdiğini belirtti. MÜSİAD'ın ciddi çalışmalar yaparak hazırladığı araştırma raporlarında çok isabetli tespitler yapıldığını vurguladı. "İşbirliği güç birliği demektir" diyen Kaplan bunun kültürümüzden geldiğini dile getirdi. Gelişmiş ülkelerde bunun daha iyi uygulandığını ifade eden Kaplan, Biz de ise daha çok "küçük olsan benim olsun" mantığının işlendiğini savundu. Kaplan, girişimcilik için yeni hamlelere ihtiyaç olduğunu belirterek 110 bin kişiye girişimcilik noktasında eğitim verdiklerini, bu rakamları bir milyona çıkarmak istediklerini aktardı. KOBİ'lerin birlik olarak çalışmalar yapmak zorunda olduğunu özellikle vurgulayan Kaplan, yapılan çalışmalar sonucunda KOSGEB olarak 5 bin yeni işletmenin açılmasını sağladıklarını da açıkladı. KOBİ'lerin proje yapma noktasındaki eksikliğini giderecek bir ara mekanizmaya ihtiyaç olduğunu tespit ettiklerini belirten Kaplan bunu da kısa süre de çözmek için çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.