Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şube Başkanı İsmail Biltekin, Mısır'daki idam kararlarına ilişkin, mahkemenin verdiği hukuk dışı kararı tanımadıkların, karardan dönülmesi için dünya kamuoyunu göreve çağırdıklarını söyledi.
Biltekin, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, Mursi ve 108 kişi ile ilgili verilen idam cezasını kınadı.
K
ararın kabul edilemez olduğunu bildiren Biltekin, şunları kaydetti,"MÜSİAD olarak, halkın iradesiyle iş başına gelmiş iktidarların, yine halkın iradesiyle iktidardan uzaklaştırılacağı prensibini herkes ve her ortam için ifade ediyoruz. Bu doğrultuda, 2012 yılında seçimle göreve gelen Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 1 yıl sonra darbe ile görevinden indirilmesini ve gözaltına alınmasını da doğru bulmuyoruz. Kaldı ki idam cezasına çarptırılması, hiç kabul edilemez. Ülkemizde, 27 Mayıs darbesinin yargılama mekanı Özgürlük Adası olarak yeniden restore edilmeye başlamışken, 12 Eylül darbesinin sonuçları silinmeye çalışılırken, bu darbelere hangi gerekçelerle karşı çıktıysak, Mısır'da veya herhangi bir ülkedeki darbelere de aynı gerekçelerle karşıyız."

Biltekin, "Haksızlık üzerine kurulmuş olan mahkemenin verdiği hukuk dışı kararı tanımıyor, bu ağır karardan dönülmesi için dünya kamuoyunu göreve çağırıyoruz. İslam alemi ve dünya kamuoyu bu cezaya karşı çıkmalıdır. Aksi takdirde, evrensel demokrasi kavramı derin yara alacaktır" dedi.

Genç Memur-Sen'den açıklama

Genç Memur-Sen Denizli İl Başkanı Yasin Karaman ise yaptığı açıklamada, meşruiyeti olmayan darbeci mahkemenin, seçilmiş Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf El-Karadavi’nin de aralarında bulunduğu 108 kişi hakkında verdiği idam kararının insanlığın vicdanını kanattığını belirtti.
Bu kararın, uluslararası kamuoyunun tepki vermesi gereken ve insanlığın vicdanına sığmayan, darbeci zihniyetin zalimliğini tescilleyen bir karar olduğunu kaydeden Karaman, şu görüşleri aktardı:
"İdam kararlarının yürürlüğe girmesi noktasında son sözü söyleyecek Mısır Müftüsü’nden; görev ve sorumluluğunun gereğini yaparak, haktan ve adaletten şaşmamasını, bu hukuksuz kararı reddederek idamların yürürlüğe girmesini engellemesini, insanlığın vicdanını kurtarmasını bekliyoruz. Aksi halde tarihe Sisi ve işbirlikçilerinin kuklası olarak geçeceğini hatırlatıyoruz. "