Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Üçgen Çarşısının depreme dayanıksız olduğunun tespitinin yapıldığını ve bine yakın mülk sahibine yıkım için tebligat gittiğini açıkladı.
1985 yılında yapılan ve o dönemlerin en önemli yerlerinden biri olan Üçgen Çarşısı, son yıllarda çıkan yangınlar ve ilgisizlikten dolayı adeta kentin kanayan yarası haline geldi. Denizli’nin en önemli noktası olan Üçgen Kavşağının yanında bulunan Üçgen Çarşısının yıkılması için bugüne kadar yapılan çalışmalar ise sonuçsuz kaldı. Mülk sahiplerinin de önemli sorunlar yaşadığı Üçgen Çarşısının yıkılması için en önemli çalışmayı ise Denizli Büyükşehir Belediyesi yaptı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin kanayan yarası haline gelen ve bölgenin gelişmesini engelleyen Üçgen Çarşısının yakın zamanda yıkılacağını açıkladı.  
 
DEPREME DAYANIKSIZ ÇIKTI  

Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bir çalışma yaptıklarını ve Üçgen Çarşısı’nın depreme dayanıksız olduğunun tespit edildiğini belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli’nin yarayan kanası olan Üçgen Çarşısı’nın yıkılması için artık sona gelindi. Bir dönemler bölgenin en önemli yerlerinden biri olan Üçgen Çarşısı, son yıllarda yaşanan yangınlar ve ilgisizliklerden dolayı Üçgen bölgesinin en önemli sorunlarından biri haline geldi. Bizlerde bu yerin yıkılması için çalışma başlattık. Yaptığımız incelemeler sonucunda çarşının depreme dayanıksız olduğu ortaya çıktı” dedi. 
 
MÜLK SAHİPLERİNE TEBLİGAT GİTTİ 

Üçgen Çarşısının yıkılması için mülk sahiplerine tebligatların gittiğini belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Şuanda bine yakın mülk sahibine tebligat gitti. İnanıyoruz ki yakın zamanda bu yerin yıkımına başlanacak. Bu uygulamadan mülk sahipleri de memnun olduğunu görüyoruz. Üçgen Çarşısında mülk sahipleri de önemli sıkıntılar çekti” dedi.  
 
BÖLGE DEĞERLENECEK 

Üçgen Çarşısının yıkımıyla birlikte hem bölgenin hem de Denizli’nin çehresinin değişeceğini ifade eden Başkan Zolan, “Yıkımın ardından hem bölge değerlenecek hem de Denizli’nin önemli bir yerinin çehresi değişmiş olacak. Yıkımla birlikte bölgede yeni projeler hayata geçmiş olacak” dedi. 
 
BİR DİĞER YIKIM GARAJDA 

Denizli yeni santral garaj yanında bulunan ve İstasyon Caddesi’nin girişinde dikkat çeken eski bir binanın daha yıkılacağını açıklayan Başkan Zolan, “Üçgen Çarşısı kadar Denizli’nin imajına gölge düşüren garajın yanında bulunan eski binanın yıkımı içinde çalışma başlattık. Bu binada yıkıldığı zaman Denizli güzel bir görünüme kavuşacak” dedi.  

Ümit BİLGİÇ Hizmet Gazetesi.