HABERDENİZLİ.COM

Denizli'de toplam maliyeti 1,5 katrilyon liralık 11 yol projesinin devam ettiğini dile getiren Erdoğan, bu yollar arasında en önemlisi olan Aydın-Denizli-Antalya otoyolunun ihalesinin Haziran ayında yapılacağını söyledi. Otoyolun bedelinin 3-5 katrilyon lira olduğunu aktaran Erdoğan, tren yolunda da iyileştirmeler yapıldığını aktardı.

Afyon-Denizli-Isparta-Burdur ile Ortaklar-Aydın- Denizli tren hattını da TÜBİTAK'ın yaptığı yazılımla modernize edildiğini aktaran Erdoğan, Antalya-Burdur-Denizli-Aydın-İzmir Hızlı Tren hattı projesinin 2023 projelerinden birisi olduğuna dikkat çekti. Çardak Havalimanına da değinen Erdoğan, 37 bin olan yolcu trafiğinin terminal binasının büyümesinin ardından 684 bine ulaştığına dikkat çekti.

Baraj yapımı konusunda da atılımların devam ettiğini aktaran Erdoğan, “Şimdiye kadar 14 baraj ve 8 gölet inşa ettik. 4 baraj ile 5 göletin yapımı devam ediyor. 15 yılda yapılan projelerle 828 bin dekar arazi sulamaya açıldı. 14 sulama tesisinin yapımı devam ediyor. Bu proje ile 109 bin dekar arazi sulamaya açılacak” dedi.