HABERDENİZLİ.COM

Geçtiğimiz gün kaldırıldığı Denizli Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybeden  Muhammet Hüseyin Alptekin’in  (11) ölümünde ihmal iddiaları üzerine Denizli Valiliği bir açıklama yaptı. 

13 Mart Salı günü Arif Yalınkaya İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Muhammet Hüseyin Alptekin, (11)  karın ağrısı ve kusma şikayetiyle Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Hastanede sıvı takviyesi yapılan Alptekin bir anda fenalaşarak hayatını kaybetmişti. Alptekin’in ölümün ardından ihmal iddiaları gündeme geldi. Konu hakkında  bir açıklama yapan Denizli Valiliği, Muhammet Hüseyin’in daha önce hastaneye başvuru yaptığı ve bir şey bulunamadığı gerekçesiyle geri gönderildiği iddialarının gerçek dışı olduğunu belirti. 

Muhammet Hüseyin Alptekin’in daha önce hastaneye başvurmadığının altını çizen Valilik, “Daha öncesinde sağlıklı olduğu belirtilen ve bir gün önce başlayan kusmaları,  ishal ve karın ağrısı nedeniyle hasta, 13.03.2018 tarihinde Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Polikliniği’ne başvurmuş, Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı tarafından değerlendirilmiştir. Hastanın muayenesinde; şuurunun açık olup durumunun normal olduğu, hastanın kusmaya bağlı hafif dehidratasyonu (sıvı kaybı) olduğundan sıvı desteği alması ve tetkiklerinin yapılması amaçlı acil müşahedeye alındığı tespit edilmiştir. Aileye sorularak kronik bir hastalığı olmadığı öğrenilince sıvı desteği sağlanması için Çocuk Servisine yatışı yapılmıştır. Servise geldiğinde tansiyon, nabız ve solunum fonksiyonları normal olup burada tedavisi başlamıştır. Hatta hasta bulantısının geçtiğini söyleyip çay içmek istemiştir. 3 saat boyunca ölçülen hayati bulguları normal olan Muhammet Hüseyin Alptekin’de gelişen ani kardiyak arrest (kalp durması) sonrası hemen Çocuk Yoğun  Bakım Ünitesine alınmış yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir.” İfadelerini kullandı. 

NEDEN ÖLDÜĞÜ TESPİT EDİLEMEDİ

Valilik, Muhammet Hüseyin’in ani kalp durması sebebiyle neden öldüğüne dair bir bulguya rastlanamdığını belirterek, “Hastanın alınan kan testlerinde ve müdahale esnasında Çocuk Kardiyoloji Uzmanı ve Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı tarafından birlikte yapılan değerlendirmelerde: bu ani gelişen kalp durmasını açıklayacak bir durum tespit edilememiştir.” Dedi. 

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlattı.