Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlü ekiplerince İstanbul, İzmir, Aydın ve Muğla’da düzenlenen eşzamanlı operasyonda, aralarında Gürcistan uyruklu bir kadının da bulunduğu 27 organizatör gözaltına alındı. Kişi başına ortalama 3 bin dolara yurtdışına çıkış garantisi veren insan tacirleri, son üç ayda düzenlenen operasyonlarla yabancı uyruklu 331 kaçağı ülke dışına çıkarmaya çalışırken yakalandı.

Göçmen kaçaklığının önüne geçmek amacıyla yapılan operasyonlarla son üç ay içinde çeşitli ülkelerden toplam 331 kaçak, Muğla kıyılarında yakalandı. Kaçakları 2 bin ile 5 bin dolar karşılığında Yunanistan ve İtalya’ya götürmeyi vaadeden bir şebeke de çökertildi. İstanbul, İzmir, Aydın ve Muğla’daki eşzamanlı yapılan operasyonda A.B., R.K., N.E., S.B., E.M., H.D., M.B., E.G., S.G., Y.Y., F.E., R.S.A.A., H.T., T.I., S.T., A.D., A.B., S.A., H.D., O.Y., İ.İ., A.S., Y.G., F.S., O.C., M.L.C. ve İ.B. adlı organizatörler yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından örgütlü olarak göçmen kaçakçılığı yapmak suçundan Milas Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı işbirliğiyle sahil kesimlerinde yapılan 15 operasyonda 50’si Afgan, 41’i Suriye, 157’si Burma, 12’si Gürcistan, 7’si İran, 58’i Filistin ve 6’sı Türk vatandaşı olmak üzere 331 kaçak yakalandı. Kaçakların 104’ünün çocuk, 70’inin kadın ve 157’sinin erkek olduğu belirtildi. Operasyonlarda ayrıca kaçak sevkiyatında kullanıldığı tespit edilen 12 tekne ve 3 arabaya el koyuldu.