Muğla’da Engelliler Haftası, çeşitli etkinliklere kutlanmaya başladı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu öncülüğünde engelli vatandaşlar ve onları temsil eden derneklerin temsilcileri, ilk olarak Muğla Valisi Fatih Şahin’i makamında ziyaret etti.

Vali Şahin, burada yaptığı açıklamada engellilerin elbirliğiyle kucaklanması gerektiğine işaret ederek, “Tüm bireylere eşit şekilde hizmet sunma, vatandaşların sorunlarına çözüm üretme gibi konulardaki başarı, bizlere ülkelerin demokratik devlet anlayışları hakkında bilgi verirken o ülkede yaşayan bireylerin engellilere yönelik tutum ve davranışları da toplumsal yapıyı etkilemektedir. İşte bu noktada toplumsal yapının daha güçlü olması için engelli insanlarımızın toplumsal hayata katılmalarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi gerekmektedir.” dedi.

İl Müdürü Akkuzu ise bakanlıklarının bakım hizmetleri ile birlikte bakıma muhtaç engellilere ikametgâhlarında veya bakım merkezlerinde de hizmet sunduğunu söyleyerek, “Muğla’da 3 bin 845 özürlümüz evde bakım hizmetinden yararlandırılmakta olup bakıma muhtaç özürlülerin akrabalarına, bakım hizmeti karşılığında asgari ücret tutarında ücret ödenmektedir. 2011 yılında toplam 19 milyon 155 bin 210 lira bakım ücreti ödendi. Müdürlüğümüzce geçen yıldan bugüne 864 özürlüye kimlik kartı verildi. Bu yıl ilk kez yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS)'na 432 kişi katıldı. Kuraya katılacak özürlü adayların başvuruları 14 Mayıs 2012 tarihinde başlayacak, 25 Mayıs 2012 tarihinde sona erecek. Kuraya ilkokul, ilköğretim, ortaokul mezunu olan veya ÖMSS’nin yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olan özürlü adaylar başvuracaktır.” diye konuştu.