Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerin hain saldırısı sonucunda şehit olan 23 yaşındaki Komando Asteğmen Burak Erdi Uysal, memleketi Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen törenle son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Uysal’ın cenazesi, Diyarbakır’dan askeri uçakla Dalaman Havalimanı'na getirildi. Askerler ve ailesi tarafından karşılanan şehit, karayoluyla Köyceğiz’in Yangı köyündeki baba ocağına götürüldü. Burada ailesi ve sevenleri tarafından helâllik alındı. Bu sırada babası Bayram Uysal, annesi Nazmiye Uysal ve kız kardeşi Esra Uysal, gözyaşlarına hâkim olamadı.

Şehit Burak Erdil Uysal’ın naaşı, Yangı İlköğretim Okulu bahçesine götürüldü. Buradaki cenaze törenine katılan on binlerce kişi, teröre lanet yağdırdı. Tören sırasında polis ve jandarma ekipleri, provokasyona karşı yoğun güvenlik önlemleri aldı. Törene Muğla milletvekilleri Yüksel Özden, Ali Boğa, Mehmet Erdoğan, Nurettin Demir ve Ömer Suha Aldan, Vali Fatih Şahin, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, kaymakamlar, belediye başkanları, daire müdürleri ve yaklaşık 30 bin vatandaş katıldı. Cenaze namazının ardından Uysal. Köyceğiz İlçe Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.