İzmir'in Karabağlar ilçesinde, birlikte yaşadığı bir çocuk annesi Sibel Özkişi'yi başka erkeklerle ilişkisi olduğu iddiasıyla öldüren Hasan C., “Canavarca hisle adam öldürmek” suçundan kendisini müebbet hapse çarptıran mahkeme heyetine teşekkür etti. 
Yargıtay tarafından bozulan dosyayı bir kez daha ele alan mahkeme heyeti, pişman olmadığını belirten sanık Hasan C.'yi önce ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı. Sanığın suçunu itiraf etmesinden dolayı mahkeme heyeti, verilen ağırlaştırılmış müebbet hapsi, müebbette çevirdi. Duruşmada son derece soğukkanlı davranışlar sergileyen sanık Hasan C., kendisine müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme heyetine, "Teşekkürler efendim" diyerek duruşmayı izleyenleri şaşkına çevirdi.
Yaklaşık 13 yıl önce meydana gelen olayda, İzmir Aydın Otoyolu Buca Kavşağı yakınlarındaki ormanlık alanda bir kadının cesedini gören kamyon şoförü jandarmaya ihbarda bulundu. İhbarın yapıldığı ormanlık alana giden jandarma ekipleri, 37 yaşında Sibel Özkişi’yi başı taşla ezilmiş ve boğazı kesilmiş vaziyette ölü buldu. Özkişi'yi öldüren kişinin Denizli'de yaşayan ve bir kargo firmasında şoför olarak çalışan 33 yaşındaki Hasan C. olduğu belirlendi. Zanlı Hasan C., yapılan operasyon sonucu bir barda eğlenirken yakalanıp tutuklandı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Erol Güngör, hazırladığı iddianamede zanlı Hasan C.'nin, Sibel Özkişi'nin boğazını kesip, 11 bıçak darbesiyle ve başını taşla ezip öldürdüğünü belirtti. Savcı Güngör, sanık Hasan C. hakkında, “Canavarca hisle adam öldürmek” suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet, onu evinde saklayan tutuksuz sanık Yusuf K. hakkında da “Suçluyu kayırma” suçundan 6 ay ile 5 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanmaları için Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

KÜRTAJ TARTIŞMASI 
İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu yargılanan sanık Hasan C. savunmasında, Denizli'de iki yıl önce tanıştığı Sibel Özkişi'nin kendisini bekar olarak tanıttığını ama daha sonra yaşlı biriyle evli ve bir oğlu olduğunu öğrendiğini söyledi. Hasan C., "Aramızda duygusal bir ilişki başladı. İlişkimiz iki yıl kadar sürdü. Bu süreçte kendisi benden hamile kaldı. Benim haberim yokken kürtaj yaptırmış. Bu yüzden aramızda tartışma yaşandı. Ancak bu olaydan sonra evime kadar gelip rahatsız etmeye başladı. Bu nedenlerden dolayı eşimle tartıştık. Bir süre eşimle ayrı kaldık. Eşim bana boşanma davası açtı. Sibel ile tekrar birleşip, Karabağlar'da bir ev tutup, birlikte yaşamaya başladık. Ekonomik nedenlerden dolayı sıkıntı çekmeye başladık. Ben şehir dışına işe çıkınca, kendisi de sürekli dışarılarda dolaşıyordu" dedi.

"ŞUURUMU YİTİRDİM"
Kadının, birlikte olduğu erkeklere kendisini dövdürtmek istediğini iddia eden Hasan C., “Olay günü arabada bana hakaret etti. Bir tokat vurdum. Çantasından bıçağı çıkartıp, bana doğru salladı. Bıçağı elinden almak için boğuştum. Arabadan çıkıp kaçmaya başladı. Hakaretlerine devam ediyordu. Şuurumu yitirdim, ne yaptığımı bilmiyordum. Bıçakla vurmaya başladım. Sonrasını hatırlamıyorum. Son kez ailemi görmek için Denizli'ye gittim. Tanıdığım Yusuf K.'nin evinde kaldık. Kendisiyle birlikte tavernaya gidip alkol aldık. Cinayet işlediğimden kendisinin haberi yoktu. Bir ara dışarı çıktım. Polislerin gelip aradığını duyunca tavernaya geri dönüp teslim oldum. Pişman değilim. Aynı olay bir kez daha yaşansa yine aynı şekilde öldürürüm" diye konuştu. 

MÜEBBET HAPİS CEZASI VEREN HEYETE TEŞEKKÜR ETTİ
Yargıtay'dan 2 kez dönen cinayet dosyası, 13 yıl sonra karara bağlandı. Dün yapılan karar duruşmasına katılan ve rahat tavırlarıyla dikkat çeken sanık Hasan C.'ye mahkeme heyeti son sözünü sordu. Sanık Hasan C., "Efendim ben pişman değilim. Yine aynı olay yaşansa, yine onu öldürürüm " şeklinde konuştu. Mahkeme heyeti, 20 dakika ara verdikten sonra sanık Hasan C.'yi önce ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı. Heyet, suçunu itiraf eden sanığın cezasını daha sonra müebbette çevirdi. Verilen ceza karşısında sanık Hasan C., "Çok teşekkür ederim efendim" diyerek duruşmayı izleyenleri şaşkına çevirdi.