Denizli’nin uluslararası fuarlarda tanıtım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. İlimiz, Vali Abdülkadir Demir’in de katılımı ile EMITT ve Berlin ITB'nin ardından, Moskova Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı (MITT)'nda da ziyaretçilerle buluştu. 4 gün sürecek olan fuarda Denizli standı yoğun ilgi görüyor.

21-24 Mart 2012 tarihleri arasında Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen Uluslar arası Turizm Fuarına, Vali Abdülkadir Demir’in yanı sıra, Antalya, Aydın, Iğdır, Amasya ve Muğla Valileri bazı illerin Milletvekilleri, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, DENTUROD Başkanı ve Colossae Thermal Otel Genel Müdürü Şeref Karakan, katıldı.

19. Moskova Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı (MITT)'na katılan Denizli standı büyük ilgi görüyor. Fuarın ilk gününde Denizli standını, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Müsteşar Özgür Özaslan ve çeşitli illerin Valileri ziyaret etti. Fuarda, ilimizin önemli turizm merkezleri ve kültürü hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Dünyanın en büyük tanıtım fuarlarından biri olan Moskova Uluslararası Turizm Fuarı, turistlerin yanı sıra önemli tur operatörlerinin destinasyon araştırması yaptıkları ve turizm profesyonellerinin bir araya geldiği bir platform özelliği taşıyor. Görüşmelerin olumlu geçtiği fuarda, yapılan önemli ikili anlaşmalar çerçevesinde Rus turist sayısında ortalama yüzde 10’luk bir artış yaşanması bekleniyor.

Vali Abdülkadir Demir, Pamukkale’nin Türkiye ve dünya turizmi için ayrı bir önem teşkil ettiğine dikkat çekerek, Denizli turizminde Pamukkale’nin yanı sıra, önemli kültür değerlerinin de bulunduğunu vurguladı. Fuara katılımın ve Denizli standına ilginin yoğun olmasından mutluluk duyduklarını sözlerine ekleyen Vali Abdülkadir Demir, amaçlarının bu tür önemli fuarlarda Denizli’yi tüm dünyaya daha yakından ve birebir tanıtarak, yabancı turistleri ve tur şirketlerini günübirlik gezi yerine konaklayarak Denizli’de ağırlamak olduğunu söyledi.