HABERDENİZLİ.COM

Denizli'nin Çameli İlçesinde, geçtiğimiz 2-7 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Yamaç Paraşütü Dünya Kupası ön eleme şampiyonasına katılan sporculardan 48 yaşındaki Moldovalı Sergei Nebesnii, yarışların 4. gününde uçuş için havalandı.

Yükselişe geçtiği anda havada hakimiyetini kaybeden Nebesnii, yaklaşık 30 metreden yere düştü. Adrenalin tutkununun boynunda 3 kırık meydana geldi. Kol ve ayaklarından ise ciddi yaralar aldı. Nebesnii'ye uçuş pistinde bulunan sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. İlk müdahalede kısmi his kaybı yaşayan sporcu, bekletmeden kentteki bir özel hastaneye kaldırıldı. 

3 hafta hastanede yattı, 2 ameliyat geçirdi

Moldova'da ticaretle uğraştığı öğrenilen adrenalin tutkunu, kaldırıldığı hastanede ameliyata alındı. Boynunun arka kısmında 3 kırık, ön boyun kısmında da kayma tespit edilen sporcunun ameliyatı 3 saat sürdü. Kısmi his kaybı da bulunan  Nebesnii, tedavi süresince bir ameliyat daha geçirdi. Talihsiz sporcu, 3 haftalık tedavinin ardından bugün taburcu edildi. 

 "O anı hatırlamak bile isteniyorum"
Taburcu olmadan önce duygularını paylaşan Moldovalı paraşüt sporcusu, "Elemeler için Çameli'ye geldim. Şanssız bir kaza geçirdim. Kendimi şuan çok iyi hissediyorum. O kötü anı hatırlamak bile istemiyorum. Düştüğünde her yerim kan içindeydi. Boynumda çok ağrıyordu. Boynumda 3 kırdığım bulunuyordu. Kımıldayamıyorudum. Şu an gayet sağlıklıyım. Evime dönmek için sabırsızlanıyorum" dedi. 

DURUMU İYİ

Moldovalı Sergei Nebesnii'nin durumuyla ilgili konuşan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Muhammet İbrahimoğlu, hastasının durumunun iyi olduğunu belirtti. Sporcunun hastaneye geldiğinde felç tehlikesinin bulunduğunu aktaran Op. Dr. İbrahimoğlu, 3 haftalık tedavinin ardından tehlikenin ortadan kalktığını belirtti.