HABERDENİZLİ.COM

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği  (DETGİS) tarafından düzenlenen ve moda dünyasının ilgiyle takip edeceği Denizli Fashion Week (DFW) etkinliklerinin üçüncü sezonu başladı. Denizli İhracatçılar Birliği’nin (DENİB) katkılarıyla ve ’İstek Denizli Okulları’nın ana sponsorluğunda düzenlenen festival ünlü Moda Tasarımcısı Çiğdem Akın’ın eşliğinde ‘Traditional Future’ teması ile gerçekleşti. Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nda 2 gün sürecek olan programlarda, toplam 14 firma koleksiyonlarını hazırlayarak bu heyecana ortak olacak. Etkinliğin ilk gününde 7 firma hazırladıkları koleksiyonları 24 mankenle defilede moda tutkunlarına sundu. İstanbullu Haute Couture Tasarımcısı Güler Baysal ise DFW’de ilk defa Denizli’de koleksiyonunu sergiledi. Moda Haftası için hazırlanan koleksiyonlar katılımcılardan tam not aldı.

Modanın Kalbi Denizli'de Atıyor

“DENİZLİ’DE TEKSTİLİN SADECE EV TEKSTİLİNDEN İBARET OLMADIĞINI GÖRECEKLER”

Etkinliğe dair açıklamalarda bulunan DETGİS Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koltuksuz; “Etkinliğimiz her geçen gün büyüyor. Bu da derneğimizin başarısını gösteriyor. Geçtiğimiz senelerde yaptığımız defilelerden farklı olarak bu sene kreatif direktörle çalıştık. Ünlü Modacı Çiğdem Akın yaklaşık 3 ay boyunca her hafta şehrimize gelerek etkinliğe katılan firmalarımıza eğitimler verdi. Tasarımcılarıyla birlikte çalışmalar gerçekleştirdi. Firmalarımız yeni koleksiyonlar hazırladı. Denizli’de kalıbın dışına çıkılarak farklı bir alanda da koleksiyon çıkardılar. Defilede kendi koleksiyonlarını tanıtırken, hikayesi olan koleksiyonlar da oluşturmalarını istedik. Bunu yaparken de kendi emeğimizle ürettiğimiz ürünleri kullanmalarını talep ettik. Bu konsept sayesinde normalde havlu, bornoz ve çarşaf üreten firmaların birbirinden farklı dış giyimler üretebildiklerini gördük. Firmaların gelişimleri bizleri hem şaşırttı hem de mutlu etti. Denizli’de tekstilin sadece ev tekstilinden ibaret olmadığını etkinlikte görecekler” dedi.

Modanın Kalbi Denizli'de Atıyor

“DENİZLİ ÇOK BÜYÜK BİR PAZARA SAHİP”

Denizlili firmaların Denizli Fashion Week’e hazırlanma süreçlerini aktaran Ünlü Moda Tasarımcısı Çiğdem Akın; “İstanbul da tekstil ile öne çıkar. Ancak İstanbul için Denizli çok önemlidir. Denizli çok büyük bir pazara sahip. Denizli’de ne kadar büyük bir pazar olduğunu buradakiler göremiyorlar ya da bu kadar büyük bir pazarın ne kadar yaratıcı olabileceğini düşünmüyorlar.  Marka olmak için neler yapılmalı konusu oldukça önemli. Tasarımcılar defile için çok heyecanlılar. Tasarıma destek istiyorum” diye konuştu.

Modanın Kalbi Denizli'de Atıyor

ÇİĞDEM AKIN’IN GALA DEFİLESİ ETKİNLİĞE DAMGA VURACAK

Dolu dolu gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında ayrıca; Akşam Gazetesi Moda Yazarı ve Blogger Ümit Temurçin ile gerçekleşecek Moda Söyleşisi programına; Tasarımcı Cihan Nacar, Kiğılı Marka Direktörü İlkay Keleş, Bestyle Kurucusu Beliz Baran, Blogger Ecem Bayar ve Tasarımcı Ezgi Ünal katılacak. DFW, 23 Kasım akşamı, 7 tekstil firmasının Denizli’de üretilen ve hazırlanan koleksiyonlarının sunumu ve Çiğdem Akın’ın Gala Defilesi ile son bulacak.

Modanın Kalbi Denizli'de Atıyor