Denizli’de yaşayan ilköğretim öğrencisi 9 yaşındaki Zeynep Bozca, açlık ve susuzluk sebebiyle hayatını kaybeden Etiyopya ve Somali'deki çocuklar için kumbarasında biriktirdiği harçlıkları bağışladı. Kimse Yok Mu Derneği tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Afrika Gıda Yardımı Kampanyası'na küçük fakat anlamlı bir destek veren Zeynep, babası Mustafa Bozca ile birlikte derneğin Denizli şubesine gidip kumbarasını teslim etti. Küçük Zeynep, “Somali ve Etiyopya'daki çocuklar, bizim kadar şanslı değil. Orada çocuk olmak çok zor. Dua ediyorum, Afrika'da hiç aç insan kalmasın ve çocuklar açlıktan ölmesin.” dedi.
Kimse Yok Mu Denizli Şube Müdürü Mehmet Tolunay da bu anlamlı bağışın kendilerini çok duygulandırdığını belirterek, Zeynep'i tebrik etti. Afrika’yı etkisi altına alan kuraklık sebebiyle yaşamın çok zor olduğunu ve en çok çocukların etkilendiğini ifade eden Tolunay, “Bütün gönüllülerimiz ve yardımseverlerimizle bu açlık ve susuzluk karşısında kayıtsız kalmamız mümkün değil. Komşusu açken tok yatan bizden değildir düşüncesiyle Afrika için başlattığımız kampanyaya, Denizli'nin bütün yardımseverlerinin destek vermesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
İsteyenlerin derneğe başvurarak makbuz karşılığı yardım edebileceğini söyleyen Tolunay, “Ayrıca kısa mesajla 'Afrika' yazıp 5777’ye göndererek 5 lira bağışta bulunabilir. Kredi kartıyla da Afrika Gıda Yardımı kampanyasına online bağış yapılabilir.” dedi. CİHAN