Bodrum Kumbahçe Mahallesi Akabük sokakta Servet Göğen isimli vatandaş oturduğu evde ölü bulunmuştu. Göğen’in yanında 3 yaşında bir bebek bulunmuştu. Buse isimli 3 yaşındaki bebek akli dengesinin yerinde olmadığı ileri sürülen annesi Arzu G.’nin Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırılmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından çocuk sahiplenilmişti.
Devlet korumasına alınan 3 yaşındaki Buse’nin sağlık sorunları bulunduğunu ve nüfusa kaydının yapılmadığını belirten Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Akkuzu, “Olayın ardından 3 yaşındaki kız çocuğu devlet korumasına alındı. Önce sağlık kontrolünden geçiriliyor. Duyma ve konuşma özrünün olduğunu tahmin ediyoruz. Bunlar sağlık ekiplerinin tetkiklerinden sonra belli olacak. Bunun yanında 3 yaşındaki kız çocuğunun Nüfus kimlik kartı da yok. Önce Nüfus kimlik kartını çıkartacağız ve ardından tedavi süreci devam edecek” dedi.
OLAY
Bodrum ilçesi Kumbahçe Mahallesi Akabük Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, akli dengesi yerinde olmayan dini nikâhlı eşi ve çocuğuyla birlikte yaşayan Servet Göğen evinde öldü. Çevredeki vatandaşlar, evden koku gelmesi üzerine polise haber verdi. Evin penceresinde içeri bakan ekipler, yerde hareketsiz yatan Servet Göğen’in cansız bedenini gördü. Cesedin üzerinde ise Buse isimli kızlarının oyun oynadığını gördüler. 4 gün boyunca ölü eşi ile beraber yaşayan Arzu G. gözaltına alındı. Arzu G. Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavi altına alınırken, minik Buse de Devlet korumasına alınmıştı.