Denizli’de, bir anaokulunda arkadaşları ile oyun parkında oynarken aniden yere yığılan ve hayatını kaybeden 4 yaşındaki Arif Arda, gözyaşları arasında toprağa verildi.
Olay dün saat 17:00 sıralarında Adalet Mahallesi’ndeki Saime Aslan Anaokulu’nda meydana geldi. 4 yaşındaki Arif Arda Tezcan, arkadaşlarıyla okulun içindeki oyun parkında oynamaya başladı. Bu sırada yere yığılan Arif Arda, yerden kalkamadı. Bunu gören öğretmenleri ambulans çağırırken, minik Arif Arda kaldırıldığı Servergazi Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Arif Arda’nın cesedi otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılırken, yapılan otopside boyun kırığına ya da herhangi bir darp izine rastlanmadı. Arif Arda’dan bir parça alınarak İzmir’e gönderildi. Yapılacak tetkiklerde Arda’nın kesin ölüm nedeni belli olacak.

ANNE VE BABA YAKINLARININ DESTEĞİYLE AYAKTA DURABİLDİ

Arif Arda’nın cenazesi otopsiden alınarak Adalet Mahallesi’nde bulunan evine getirildi. Anne Fatma Tezcan ve baba Kadir Tezcan güçlükle ayakta dururken, yakınları anne babayı teselli etmeye çalıştı. Evin önünde yapılan duanın ardından cenaze, Hallaçlar Camii’ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazında baba Kadir Tezcan’ın oldukça bitkin olduğu ve sürekli ağladığı görüldü. Cenaze namazının ardından arkadaşları babayı teselli etmeye çalışırken, minik Arif Arda’nın cenazesi toprağa verilmek üzere Gümüşler Mezarlığı’na götürüldü.

OLAYDA İHMAL YOK
Cenazeye katılanlar arasından bulunan Denizli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Kocatürk, yaşanan olayda bir ihmal olmadığını söyledi. Arif Arda’ya yapılan otopside darp izine rastlanmadığını belirten Kocatürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuk sınıf içinde iken birden yere yığılmış. Öğretmenimiz olaya müdahale etmiş ve hastaneye kaldırılmış. Yapılan incelemede herhangi bir düşmeye rastlanmadı. Vadeyle tecelli etmiş. Allah rahmet eylesin. Herhangi bir ihmal yok."