ANTALYA (CİHAN)- Antalya Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Gönenç, esnafın giderinin gelirden fazla olduğu için şehirde halk arasında 10 numara yağ olarak bilinen ince yağ kullandıklarını açıkladı. Kullanılan ince yağdan dolayı Antalya’ya büyük zarar verdiklerini bildiklerini ifade eden Gönenç, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’den minibüs esnafının problemlerinin çözümü için yardım istedi.
Seçim çalışmalarını Antalya’da sürdüren milletvekili adayı ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Antalya Minibüsçüler Odası’na bağlı Minibüsçüler A.Ş’nin genel kurul toplantısına katıldı. Antalya Şoförler Odası’nda yapılan genel kurulda Bakan Vecdi Gönül’e Antalyalı minibüsçü esnafının yaşadığı sıkıntıları anlatan Başkan Mustafa Gönenç, Türkiye’nin birçok yerinde minibüs esnafının kayır dışı çalıştığını fakat Antalya’da kendilerinin kayıt altına alındığını ifade etti. Antalya’daki minibüs esnafının aylık cirosunun 10 bin lira civarında olduğunu kaydeden Başkan Gönenç, giderlerinin ise aylık 10 bin 300 lira civarında olduğunu, aylık 300 lira zarar eden esnaf olduklarını belirtti.
Antalya’da şehit ailelerini, postacıları, yüzde 30 oranında raporu bulunan engelli vatandaşları ve birçok diğer kurumdaki vatandaşları ücretsiz taşıdıklarını ifade eden Başkan Mustafa Gönenç, "Bizim hak ettiğimiz değerler verilmiş olursa biz aylık 15 bin TL civarında gelirimiz olacak. Bugün esnafımız ayakta kalabilmek için ince yağ yakıtı kullanmaktadır. Motorin yerine bu yağı kullanmakta ve Antalya’ya çok büyük zarar vermekteyiz. Bunu bilerek yapıyoruz. Bunu yapmamış olsak esnafımız ayakta duramaz." dedi.
Gönenç, yaşadıkları bu büyük problemin hükümet tarafından çözülmesini istediklerini ve Bakan Vecdi Gönül’den isteklerini üst mercilere bildirmelerini istedi.

"MİNİBÜSÇÜLÜK ÇOK ÖZEL BİR GÖREVDİR"
Antalya’daki minibüsçü esnafıyla olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, minibüsçülüğün çok özel bir görev olduğunu, her şeyden önce hem müteşebbis hem işçi, hem de şirketi bir arada tutan bir dünya olduğunu belirtti. "Minibüs esnafının, işçinin, patronun ve esnafın meselesi minibüs esnafının meselesidir" diyen Bakan Gönül, minibüsçülerin fevkalade hayırlı bir hizmet yaptığına değindi. Vatandaşın her konuda imdadına minibüs esnafının yetiştiğini ifade eden Bakan Gönül, "Yeri geliyor onların dertlerini dinliyorsunuz yeri geliyor onlara teselli veriyorsunuz, yeri geliyor onları dardan kurtarıyorsunuz. Bir tarafı var ki yaşaya yaşaya belki sizlerde alıştınız. Ama fevkalade önemli. Herkes tereddütsüz evladını size emanet ediyor. Herkes kızını, hanımızı sizlere emanet ediyor. Bu ne büyük bir kazanç bu itimadı kazanmış olmanızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Allah işinizi hayırlı etsin." diye konuştu.
Bakan Gönül, Başkan Gönenç’den Antalyalı minibüs esnafının yaşadığı sıkıntıları öğrendiğini, seçim üzeri bu işin hemen çözülmesinin zor olduğunu fakat seçimden sonra bu işi çözmek için kolları sıvayacaklarını ifade etti. Bakan Gönül, kendisinin cep telefonunun her zaman açık ve ulaşılabilir olduğunu gerçekten acil durumu olan herkesin kendisine ulaşabileceğini belirtti.
CİHAN