HABERDENİZLİ.COM

Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkan Adayı Mehmet Serdar Alayont, "Tarihi en eski mesleklerinden biri olan mimarlık, on binlerce yıldır toplumların yaşam biçimlerine, kültürlerine etki edebilmiş ve insanlara yön gösterici mesleklerden biri olmayı sürdürmüştür. Aynı zamanda mimarlık, hem teknik yönü hem de bilime sanat penceresinden bakabilmiş olmasıyla, diğer tüm akademik mesleklerden kendini ayırabilmeyi de bilmiştir.

Biz mimarları bir arada tutan ve en büyük destekçimiz olduğuna inandığımız kurum ise Mimarlar Odası olmuştur.

Anayasada Mimarlar Odası, “Kamu Kurum Niteliğinde Meslek Kuruluşu” olarak tanımlanmaktadır. Bu tanımdan yola çıkarak denebilir ki, Mimarlar Odası’nın iki başlıca görevi ve sorumluluğu vardır. Birincisi kamu kurumu niteliğiyle kamuya, yani payda olduğumuz kentlilere yönelik sorumlulukları, ikincisi ise meslek kuruluşu olarak mimarlık alanına ve meslektaşlarımıza yönelik sorumluluklarıdır.
Mimarlar Odası, her gün olduğu gibi, demokrasiden, bilimden, insan haklarından ve adaketten yana olan politikalarını sürdürmelidir. Bu sayede bizler Odamız ile büyüyecek, Odamız da bizler ile büyüyecektir. Ve büyüdükçe de, Mimarlar Odası’nın toplum ile olan etkileşimi daha da artacaktır.

Tarihimizin, sosyal ve kültürel değerlerimizin gözden çıkarıldığı, mesleki haklarımızın ortadan kaldırılmaya çalışıldığı bir ortamda, Mimarlar Odası Denizli Şubesi olarak 13. Olağan Genel Kurul sürecine giriyoruz. Öncelikle önümüzdeki sürecin Odamızı geliştirecek etki ve etkinliklere sahne olmasını diliyor, tüm üyelerimizi genel kurula giden süreçte fikir paylaşımı ve önümüzdeki dönem yapılacaklar ile ilgili düşüncelerini paylaşma konusunda esirgemeyecekleri katkı ve destekleriyle genel kurulumuzun çok üretken geçeceğini umut ediyoruz.

Alayont, sizlerin huzurunda, bu genel kurulda Yönetim Kurulu’na aday olduğumuzu ilan ederken, yeni dönemde; Meslektaşlarımızın karar ve yönetim süreçlerine aktif katılımı, mimarlık ortamının iyileştirilmesi, kent ve kentli hakları, sosyal-kültürel-sanatsal etkinlikler, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile ilişkiler, eğitim gençlik, mimarlığın kentin gündemine taşınması konularında projelerimiz olduğunu ve yeni dönemde bu projeleri hayata geçirmeyi istediğimizi bilmenizi istiyoruz.

Yönetim Kurulu Asil Üye Adayları
Mehmet Serdar Alayont
Doç. Dr. Burak Altınışık
Büşra Bağcı
Serdar Sarı
Işıl Mete
Mehmet Dinçer
Özlem Durdu Kabel

Yönetim Kurulu Yedek Üye Adayları
Egemen Temizkalay
Evrim Tuğrul
Engin Ekiz
Jülide Öz
Mustafa Gebeşçe
Kadir Çağın
Nedim Öz