29 Mart'ta İstanbul Beylikdüzü’nden 74 bin kilometre pedal hedefi ile 76 il, 489 ilçe ve 14.631 köyü gezerek barış için yola çıkan sporcu Meriç Şehit Çivril’imize geldi.

540 günlük bir tura çıkan dağcı ve milli bisikletçi Meriç Şehit, 74 836 bin kilometrelik yolculuğu “Barış İçin Pedalla”sloganı ile diyar diyar gezerken, projenin 2017 Ocakta biteceğini söyledi.

Belediyemizi de ziyaret eden sporcu, Çivril de bir gün kalarak mola verdi. Mola esnasında da Işıklı Gölü, Gümüşsü Şelalesi, Beycesultan, Serbanşah Camiiyi ziyaret etti. Çivril’i çok beğendiğini dile getiren Meriç Şehit tekrar yolumun düşmesini istediğini ifade etti.

Çivril Belediye Başkanı Dr.Gürcan Güven; “Milli Sporcu Meriç Şehit, Trafikte farkındalık yaratmak için, kamyonların durduğu yerlere uğradığını, doğaya ve insana teşvik amaçlı, ayrıca bu proje kapsamında 271 öğrenciye destek verildiğini ve 577 sponsor olduğunu anlattı. Gurur duydum.10.280 km ile Çivril’e giren sporcuya teşekkür ederim. Biz de Çivril Belediyesi olarak her türlü sosyal projeye açığız. Başarılar dilerim.” dedi.

Türkiye içinde 58.000 km ve 20 ülke hedeflediğini söyleyen Meriç; “ Çivril de herkesin bisiklet kullanması beni çok şaşırttı. İnsanlar gidecekleri yerlere ulaşmak için, ulaşım aracı olarak bisikleti seçiyorlar. Burada kaldığımda gözlemleme fırsatı buldum. Kendimi hiç yalnız hissetmedim.”dedi.