6 yıl önce bir akrabasının düğününde maganda kurşunun omuriliğine isabet etmesi sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan 39 yaşındaki milli okçu Murat Turan, artık Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etme hayallerine bir adım daha yaklaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Yaklaşık 2 ay önce Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ile bir görüşme yaparak okçuluk sporunu yaparken özel bir tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyduğunu söyledi. Başkan Subaşıoğlu, Murat Turan’ın talebi üzerine hemen harekete geçti. Kısa sürede içinde de Merkezefendi Belediyesi, 39 yaşındaki Denizlili milli okçu Murat Turan’ın hayallerini gerçeğe dönüştürdü. Turan için İtalya’da özel olarak ve Türkiye’de sadece 3 tane bulunan 7 kilogram ağırlığında hareket kabiliyeti yüksek bir tekerlekli sandalye yaptırıldı.
Bireysel yarışmalarda çeyrek finale kadar yükselme başarısı gösteren ve yeni hedefi Brezilya’da Rio kentinde yapılacak 2016 Yaz Olimpiyatları’na katılmak olan Murat Turan’a Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu tarafından tam teşekküllü tekerlekli sandalye hediye edildi. İtalya’da özel olarak tasarlattırılan tekerlekli sandalye Merkezefendi Belediye Meclisi’nin Kasım ayı ilk toplantısında Murat Turan’a verildi. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, belediye olarak Murat Turan’a sonuna kadar desteklerini söyledi. Turan’ın Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğinden hiç şüphe duymadıklarını ifade eden Başkan Subaşıoğlu, “Murat Turan gerçekten azimli bir kardeşimiz. Kendisi bize gelerek okçuluk sporunu yaparken özel bir tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyduğunu söyledi. Okçuluk sporu ile uğraştığı için bizde kendisinin ölçülerini alarak İtalya’ya sipariş verdik. Bu sporu çok ağır sandalyelerle yapmak zorunda kalıyor ve zorlanıyordu. 7 kg ağırlığında hareket kabiliyeti yüksek bir sandalyeyi kendisine kazandırdık. Kendisini Merkezefendi Belediyesi olarak sonuna kadar destekliyoruz. Kendisi de azmiyle başarılarını sürdürecektir. Katkılarından dolayı personelimize, meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz. Tüm partili arkadaşlarımızla birlikte seni destekliyoruz. Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inancımız tamdır ”dedi.
Milli sporcu Murat Turan’da meclis toplantısında duygularını paylaştı. Turan, “Bu heyecanı anlatmak inanın çok zor. Hayallerim gerçek oldu. Merkezefendi Belediye Başkanımız Muhammet Subaşıoğlu’na bu tekerlekli sandalye için çok teşekkür ediyorum” dedi.