HABERDENİZLİ.COM

Denizli Barosu Tarihi’nin anlatan kitap Yaşar Tok tarafından kaleme alındı. Kitabın tanıtımı için Denizli Barosundan bir basın toplantısı düzenlendi.  Toplantıya Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan kitabın yazarı Yaşar Tok, ve eski baro başkanları katıldı. Açılışta konuşan Müjdat İlhan, böyle bir çalışma için büyük emek harcayan Yaşar Tok’a, eski baro başkanlarına ve kitapta emeği geçen herkese teşekkür etti. 


Tanıtımda konuşan Metin Feyzioğlu, Tarih yapmak kadar tarihi yazmanında önemli olduğunu belirterek, “kitabı elime ilk aldığımda büyük bir heycanla karıştırmaya başladım. Yazarımız o kadar  büyük bir eksikliği gidermiş ki, bizim bin yıllık devlet geleneğimizde maalesef derli toplu belgelerimiz yok. bu kitap tarihte o belgelerden biri olacaktır.   bu proje her baromuzun yapması gereken bir projedir. Kuvayi Milliye’nin öncüsü Denizli’nin Barosu’nun bir kez de tarihi yazmak konusunda öncülük etmesinden büyük bir kıvanç duyuyorum.” dedi. 


Tanıtım toplantısında konuşan kitabın yazarı Yaşar Tok ise,  “bu bir bilimsel araştırma değildi bir sosyal tarih anlatısıdır. Önemli tarafı ise Denizli Barosu 90 yıllık bir geçmişe sahip bu tarihin başlangıç noktası Kurtuluş savaşlının başlangıcına tekabül ediyor. Kitabın eksik olduğunu söylemiyorum ama zamanla gözden kaçan bazı şeyler ortaya çıkabilir.  Varsa eğer eksiği bunun tamamlanması da bizi mutlu eder.” Diye konuştu. 
Feyzioğlu çalışmaya büyük emek veren Yazar Yaşar Tok ve Müjdat İlhan’a hediye takdim etti.