HABERDENİZLİ.COM

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Milli Mücadele’nin100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Türk Ocakları Denizli Şubesi işbirliğinde "100. Yılında Acıpayam Milli Mücadele Programı" adlı bir dizi etkinlik düzenledi. Programa Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Serinhisar Kaymakamı Oğuz Şenlik, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Türk Ocakları Denizli Şube Başkanı Turgut Tok, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yatağan Meydanı’nda Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başlayan program kapsamında dönemin önemli isimlerinden Müftü Hasan Hilmi Tokcan ile Baha Akşit’in mezarları ziyaret edildi. Daha sonra Yatağan Meydanı’nda Milli Mücadele döneminde kullanılan silah ve gereçlerin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.

Milli Mücadele kahramanları anıldı

Milli Mücadele ateşi ilçelere de sıçradı 

Acıpayam Talip Özkan Kültür Merkezi’nde moderatörlüğünü Prof. Dr. Turgut Tok’un yaptığı panele, Prof. Dr. Avni İlhan, Prof. Dr. Ercan Haytaoğlu ve Işık Şenel konuşmacı olarak katıldı. Burada Acıpayam ve yöresinde Milli Mücadele döneminde yaşanılanlar anlatıldı. Prof. Dr. Turgut Tok, Denizli'de Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin15 Mayıs 1919’da yaktığı Milli Mücadele ateşinin, Denizli’nin ilçelerine de yayıldığına dikkat çekti. Tok, “16 Mayıs’ta Acıpayam ve Tavas ilçelerimizde, 17 Mayıs’tan itibaren Çivril, Çal, Buldan ve Sarayköy’de işgal protesto edilerek, mitingler düzenlenmiştir” diye konuştu.

Milli Mücadele kahramanları anıldı

“Gelecek nesillere anlatmaya devam edeceğiz”

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, bu tür etkinliklerin büyük önem arz ettiğini belirterek, gelecek nesillere Milli Mücadele dönemini en net şekilde anlatmaya devam edeceklerini kaydetti. Gökoğlan, “Müftü Ahmet Hulusi Efendi ve Müftü Hasan Hilmi Tokcan gibi vatansever ecdadımız önderliğinde halkımız düşman postalını bu topraklara sokmamıştır. Bugün gençlerimize, ecdadımızı ve şanlı tarihimizi anlatmakla yükümlüyüz” diye konuştu.

Milli Mücadele kahramanları anıldı

Milli Mücadele kahramanları anıldı

Milli Mücadele kahramanları anıldı

Milli Mücadele kahramanları anıldı