HABERDENİZLİ.COM

Milletvekili Şahin Tin, “Bu vatan için canından vazgeçenlerin emaneti olan şehit aileleri için bizler ne yapsak az” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 2007 yılında Şırnak Gabar’da şehit olan Piyade Çavuş Bayram Güzel’in anne ve babası Ayşe-Nevzat Güzel çiftini Pamukkale İlçesi’nin Kurtluca Mahallesi’ndeki evlerinde ziyaret etti. Güzel çiftiyle bir süre sohbet eden Milletvekili Şahin Tin, ailenin her zaman yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Milletvekili Şahin Tin, 2015 yılında Iğdır’da bombalı saldırıda şehit olan Polis Memuru Hasan Eser’in ailesini de ziyaret etti. Sevgi-Serdar Eser çiftiyle görüşen Milletvekili Şahin Tin, bu vatan topraklarında yaşayan herkesin şehitlere minnet borçlu olduğunu söyledi.

“ŞEHİTLERİMİZİN MİRASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ!”

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “Bu vatan için emek harcayabilirsiniz, vakit harcayabilirsiniz, paranızdan, servetinizden vazgeçebilirsiniz. Bunlar da fedakârlıktır. Lakin bu vatan için canından vazgeçebilmek, sevdiklerini geride bırakıp ölüme gidebilmek fedakârlıkların en büyüğüdür. Bu nedenle şehitlerimize olan borcumuzu ödememize imkân yoktur. Geride kalan aileleri de bize bıraktıkları mirastır. Emanetlerine sahip çıkmak da boynumuzun borcudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehit ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ŞEHİT AİLLERİNE POZİTİF AYRIMCILIK!

AK Parti Hükümetleri olarak daima şehitlerin emanetlerine ve gazilere devletin tüm imkânlarını seferber ederek sahip çıktıklarını belirten Milletvekili Şahin Tin, “Ay yıldızlı bayrağımızın ilelebet göklerde dalgalanması ve milletimizin istiklali ve istikbali için gözlerini kırpmadan canlarını vermeyi göze alan kahramanlarımız için ne yapsak azdır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde Şehit Yakınları ve Gaziler Daire Başkanlığını kurduk. Şehit yakınlarımız ve gazilerimizle ilgili tüm hakları tek çatı altında topladık. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 10. Maddesine; “Harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz” ibaresini ekleyerek pozitif ayrımcılık getirdik. Askerlik hizmetini yerine getirmekte iken 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında hayatını kaybeden kamu görevlilerinin kendilerinden olma çocukları ile aynı anne ve babadan olma kardeşlerinden birine, askerlik muafiyeti sağladık” dedi.

ŞEHİT YAKINLARINA MADDİ DESTEKLER İYİLEŞTİRİLDİ

Şehit yakınları ve gazilerin tazminat hakları ve maaşlarında iyileştirmeler yapıldığını belirten AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “2002 yılına kadar sadece güvenlik gücü olarak görev yapan kamu görevlilerine tanınmış olan sosyal haklardan, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve diğer kamu görevlilerinin de yararlanmalarını sağladık. 1996 yılından 2002 yılına kadar 5.881 kişi kamuda istihdam edilirken, hükümetlerimiz döneminde 33.322 şehit yakını, gazi, vazife malulü ve terör mağduru sivil vatandaşlarımızın yakınlarını kamuda istihdam ettik. Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için 6 ayda bir yapılan istihdam atamalarının, artık hiç beklemeden yapılmasını sağladık. Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının mezun oldukları bölümlerine uygun unvanlara atanmalarına yönelik düzenleme yaptık. Başkasının yardım ve desteği olmadan yaşayamayacak derecede ağır malul olan gazilerimize sağlanan evde bakım desteğini, asgari ücretin net tutarının iki katına çıkardık. Şehitlerin eş veya çocuklarından birisi, eş ve çocuğu yoksa ana veya babasından birisi tarafından alınacak araçlar için Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyeti sağladık. Özel okullarda şehit ve gazi çocuklarımızın ücretsiz eğitimi için zorunlu kontenjan uygulamasını getirdik. Şehit ve gazi çocuklarımızın Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlardan (YURTKUR) ücretsiz faydalanmalarını sağladık” dedi.

“GAZİLERİMİZE DE SAHİP ÇIKIYORUZ”

AK Parti hükümetleri olarak gazilere de sahip çıktıklarını belirten Milletvekili Şahin Tin, “Vazife malulü vatandaşlarımızın çocuklarına da eğitim-öğretim için ek ödeme imkânı sağladık. Çocuklarımıza yılda bir kereye mahsus olmak üzere, öğrenim durumlarına göre eğitim- öğretim desteği verilmesi uygulamasını getirdik. 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren olaylar nedeniyle vazife malullüğü aylığı alan malul personel (erbaş /er dahil) ile bakıma muhtaç vazife ve harp malullerinin ilaç, ortez/protez ve diğer iyileştirici araç ve gereçleri ile yardımcı üreme yöntemleri ve tedavilerinde katılım payı ve ilave ücret alımını kaldırdık. Faizsiz konut kredisinden yararlanamayan vazife ve harp malulü gazilerimize de faizsiz konut kredisi imkânı sağladık. Şehit yakınlarımız ve gazilerimizin konutlarında kullandıkları elektrik ücretinde yüzde 40, su ücretinde yüzde 50’ye varan indirim sağladık. Vazife ve harp malullüğü kapsamında su ve elektrik ücretlerinde indirim imkânlarından yararlanamayanları bu hakkı kullanabilme imkânına kavuşturduk. Şehit yakınlarımızdan sonra gazilerimizin de anne, babalarına ve 25 yaşından küçük çocuklarına ücretsiz seyahat hakkı tanıdık. Tabi ki, biz bunları yeterli olarak görmüyoruz. Biliyoruz ki; ne yapsak şehitlerimizin, ailelerinin ve gazilerimizin haklarını ödeyemeyiz. İmkânlar el verdiği ölçüde, onların yaşam şartlarını daha iyi seviyelere taşımaya gayret göstereceğiz” dedi.